ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«FUBAR»: O Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σώζει την νέα σειρά του Netflix από την καταστροφή

Όποιος πάρει στα σοβαρά τη νέα σειρά FUBAR, μάλλον έχει χάσει το νόημα. photo - Netflix

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως γίνεται ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να μην έχει μάθει ακόμη να μιλάει σωστά αγγλικά.

Φυσικά, αστειευόμαστε, μιας και λατρεύουμε Άρνι από παλιά και στηρίζουμε ότι κάνει.

Μπορεί να είχε κάποιες ατυχίες με τις πολιτικές του βλέψεις, μπορεί σαν Κυβερνήτης της Καλιφόρνια να έκανε σημαντικό έργο τελικά, αλλά όλος ο κόσμος θα τον θυμάται για πάντα για τους εμβληματικούς του ρόλους στην μεγάλη οθόνη.

Και για όσους εκεί έξω δεν έχουν ιδέα ποιος είναι τότε καλά θα κάνουν να τον μάθουν σύντομα, μιας και θα τον βρουν μπροστά τους στη νέα σειρά του Netflix, με τίτλο «FUBAR», στην οποία και υποδύεται έναν πράκτορα της CIA.

Πάμε όμως να δούμε ποιος είναι ο Άρνολτ και τι έχει κάνει στη ζωή του.

Ο Άρνολντ Άλοις Σβαρτσενέγκερ (γεννημένος την 30η Ιουλίου 1947) είναι αυστριακής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, παραγωγός ταινιών, πρώην αθλητής και πρώην πολιτικός που υπηρέτησε ως 38ος Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας από το 2003 έως το 2011.

Είναι μέλος του Ρεμπουμπλικανικού Κόμματος. Υπήρξε για 8 χρόνια κυβερνήτης της Καλιφόρνιας. Πριν γίνει πολιτικός, είχε κάνει τεράστια καριέρα ως επαγγελματίας αθλητής bodybuilding και ως ηθοποιός. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης, μεταξύ των οποίων οι Κόναν ο Βάρβαρος (1982), Ο Εξολοθρευτής (1984), Κομάντο (1985), Ο Κυνηγός (1987), Ολική επαναφορά (1990) και Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης (1991).

Ας δούμε τώρα όμως και τον λόγο που γράφουμε αυτό το άρθρο που δεν είναι άλλος από τη νέα σειρά που παίζεται τώρα στο Netflix και σπάει ταμεία. Το "FUBAR", να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, είναι μία σειρά κωμική και μόνο έτσι πρέπει να την δούμε, μία σειρά που όλα φυσικά περιστρέφονται γύρω από τον Σβαρτσενέγκερ. Αν δεν το δούμε έτσι εξ αρχής, μάλλον θα πέσουμε σε μεγάλες παγίδες.

Αν κάνεις ένα γύρο στο ίντερνετ και δεις τα reviews για το "FUBAR" μάλλον θα απογοητευτείς, η γνώμη μας όμως είναι πως ίσως υπερβάλουν όλα αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα μιας και δεν έχουν καταλάβει την ουσία της σειράς. Πραγματικά δεν πρέπει κανείς να την πάρει στα σοβαρά και φυσικά αυτός ήταν και ο σκοπός των δημιουργών της. Ναι, η όλη φάση είναι ένα τρολ και τον κεντρικό ρόλο τον έχει ο διάσημος και αγαπημένος Άρνι.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε, δεν είναι ο Άρνι πολύ μεγάλος για να είναι και πάλι πίσω από τις κάμερες; Όχι, δεν θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε μιας και σίγουρα κρατιέται σε καλή φόρμα αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει χάσει ίχνος από το χιούμορ του. Στ' αλήθεια η σειρά δεν είναι κάτι σπουδαίο και το σενάριο είναι επιεικώς χάλια, έλα όμως που οι παραγωγοί είναι έξυπνοι και γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κόσμος θα κάτσει να το δει μόνο και μόνο για τον άρχοντα της δράσης δηλαδή τον Άρνολντ.

Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε τελικά, ο Άρνολντ είναι ένας καλός κωμικός, πιο καλός απ' ότι θα περιμέναμε, τα δείγματα αυτού του συμπεράσματος είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται από τότε που είχε παίξει σε εκείνη την ταινία με τον Ντάνι Ντε Βίτο με τίτλο «Twins».

Επίσης μην ξεχνάμε πως στο «Εxpendables» ο Άρνολντ είχε μία πολύ μεγάλη μερίδα στο γέλιο που ρίξαμε στο σινεμά. Ναι, το χιούμορ, ειδικά από μία ηλικία και μετά, είναι αναγκαστικό, όχι μόνο στους ηθοποιούς αλλά και στους ανθρώπους γενικότερα. Εκείνο που σώζει τελικά την σίγουρη αποτυχία του «FUBAR» είναι, εννοείται, ο Σβαρτσενέγκερ ή αλλιώς «θείος Άρνι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης