ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του θα είναι για τον Ιησού

O Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του θα είναι για τον Ιησού
Μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Σκορσέζε ταξίδεψε σε όλη την Ιταλία, η οποία περιελάμβανε μια επίσκεψη στο Βατικανό για να δει τον Πάπα Φραγκίσκο. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε μια νέα ταινία για τον Ιησού μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Σίγουρα η συνάντηση τον επηρέασε για την συγκεκριμένη απόφαση, λένε οι φήμες.

Μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Σκορσέζε ταξίδεψε σε όλη την Ιταλία, η οποία περιελάμβανε μια επίσκεψη στο Βατικανό για να δει τον Πάπα Φραγκίσκο. Ενώ βρισκόταν εκεί, ο Σκορσέζε μίλησε σε ένα συνέδριο της Ρώμης και ενημέρωσε το πλήθος για το επόμενο έργο του:

«Απαντάω στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να φανταστώ και να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού».

Ο Σκορσέζε πρόσθεσε: «Και πρόκειται να αρχίσω να το φτιάχνω σύντομα».

Πριν από την ανακοίνωση, ο Μάρτιν Σκορσέζε και η σύζυγός του Χέλεν Μόρις παρακολούθησαν ένα άλλο συνέδριο, με τίτλο «The Global Aesthetics of the Catholic Imagination», όπου συνομίλησαν για λίγο με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο Σκορσέζε αναμένεται να μιλήσει σε εκδηλώσεις στη Ρώμη και τη Μπολόνια αργότερα αυτή την εβδομάδα ενώ βρίσκεται στην Ιταλία. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του που θα βασίζεται στη θρησκεία.

Μετά την προβολή του “Killers of the Flower Moon” στο φεστιβάλ κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης Σκορσέζε δέχτηκε ένα εννιάλεπτο χειροκρότημα από το κοινό. Είπε στους παρευρισκόμενους:

«Δεν νομίζω ότι έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Χρειάστηκε χρόνος για να έρθουμε εδώ, αλλά η Apple τα κατάφερε τόσο καλά όσο περιμέναμε».

Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon» έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στις Κάννες με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο πλευρό του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν του 2017 και επικεντρώνεται στις κατά συρροή δολοφονίες μελών του Έθνους Osage στην Οκλαχόμα τη δεκαετία του 1920 μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στη γη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ