ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ροζ μπογιά της ταινίας «Barbie» οδήγησε σε παγκόσμια έλλειψη, λέει ο σχεδιαστής παραγωγής

Η ροζ μπογιά της ταινίας «Barbie» οδήγησε σε παγκόσμια έλλειψη, λέει ο σχεδιαστής παραγωγής
Στην ταινία ζωντανής δράσης της Warner Bros., που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου, πρωταγωνιστεί η Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο και ο Ryan Gosling ως ο «πλαστικός» φίλος της, Ken. photo: Warner Bros

Η δημιουργία του τέλειου σκηνικού για την επερχόμενη ταινία «Barbie» απαιτούσε τόσο πολύ ροζ χρώμα που οδήγησε σε παγκόσμια έλλειψη, σύμφωνα με τον σχεδιαστή παραγωγής της.

«Ο κόσμος δεν έχει άλλο ροζ», είπε η Sarah Greenwood σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Architectural Digest.

Η Greenwood, η οποία έχει προταθεί για έξι Βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης των «Pride & Prejudice» και «Atonement», είπε ότι η κατασκευή του σετ περιελάμβανε τεράστιες ποσότητες φθορίζοντος ροζ χρώματος της Rosco.

Στην ταινία ζωντανής δράσης της Warner Bros., που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου, πρωταγωνιστεί η Margot Robbie στον ομώνυμο ρόλο και ο Ryan Gosling ως ο «πλαστικός» φίλος της, Ken.

Η Greta Gerwig, η οποία σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο μαζί με τον Noah Baumbach, είπε στο περιοδικό ότι το χρώμα ήταν πολύ σημαντικό για την ταινία.

«Η διατήρηση του «παιδιού» ήταν πρωταρχικής σημασίας», είπε. «Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σουπερ υπερβολικά».

Αυτό ήταν μέρος αυτού που ο Gerwig περιέγραψε ως «κυριολεκτικά μια δημιουργία του εναλλακτικού σύμπαντος της Barbie Land».

Ενώ η Gerwig είπε ότι αγαπούσε τη Barbie ως παιδί, ούτε η Greenwood ούτε η διακοσμήτρια σκηνικών Katie Spencer είχαν ποτέ μια από τις εμβληματικές κούκλες της Mattel. Έτσι, η ομάδα με έδρα το Λονδίνο παρήγγειλε διαδικτυακά ένα «Dreamhouse» της Barbie για να εξάψει τη φαντασία τους. Από εκεί πήραν και την αρχική τους έμπνευση για το χρώμα και το ύφος της ταινίας που είναι...φυσικά...ροζ.

‘Barbie’ movie’s pink paint splurge led to global shortage, production designer says

ΔΗΜΟΦΙΛΗ