ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τζόνι Μίτσελ έκανε την πρώτη της επίσημη συναυλία μετά από 20 χρόνια

Η Τζόνι Μίτσελ έκανε την πρώτη της επίσημη συναυλία μετά από 20 χρόνια
H Τζόνι Μίτσελ βρέθηκε στη σκηνή μαζί με πολυάριθμους διάσημους καλεσμένους ερμηνευτές. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Το Σάββατο (10 Ιουνίου), η Τζόνι Μίτσελ επέστρεψε στη σκηνή για την πρώτη της επίσημη συναυλία μετά από δύο δεκαετίες, μετά το σετ-έκπληξη στο Φολκ Φεστιβάλ του Newport το 2022. Το χθεσινό σχεδόν τρίωρο jam έλαβε χώρα στο τεράστιο Αμφιθέατρο Gorge στο Quincy της Ουάσιγκτον, όπου η Τζόνι Μίτσελ βρέθηκε στη σκηνή μαζί με πολυάριθμους καλεσμένους ερμηνευτές όπως οι: Άνι Λένοξ, Μπλέηκ Μιλς, Σάρα Μακλάχλαν, Μάρκους Μάμφορντ και άλλους. Οι θαυμαστές της έχουν δημοσιεύσει πολλά βίντεο από τη συναυλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπράντι Καρλάιλ άνοιξε το σόου και έπαιξε με την Τζόνι Μίτσελ μερικά κομμάτια.. Σύμφωνα με αναφορές των Los Angeles Times και του περιοδικού Rolling Stone, η Τζόνι Μίτσελ και οι «Joni Jammers», όπως τους ανέφερε η Καρλάιλ, ερμήνευσαν τραγούδια από όλο τον μεγάλο κατάλογο της τραγουδοποιού, συμπεριλαμβανομένων των "Big Yellow Taxi", "Night Ride Home", Raised on Robbery. , "Sex Kills", "A Case of You", "Both Sides Now" και πολλά άλλα.

Όπως επισημαίνουν οι Los Angeles Times, η Μίτσελ έπεψε επίσης κλασικά κομμάτια όπως το «Summertime» από το Porgy and Bess, «Love Potion No. 9», ΅«Why Do Fools Fall in Love?» των Frankie Lymon & the Teenagers και «Young at Heart», το οποίο έγινε διάσημο από τον Φρανκ Σινάτρα. Με τη σειρά τους, μερικοί Joni Jammers ανέλαβαν τα κύρια φωνητικά για μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Μίτσελ . Η Λένοξ ερμήνευσε το «Ladies of the Canyon» της δεκαετίας του 1970, η Μάκλάχλαν τραγούδησε το «Blue» και ο Μάμφορντ ανέλαβε το «California» με τη βοήθεια του Μιλς.

Μετά την έκπληξη της εμφάνισής της στο περσινό Newport Folk Festival, η Μίτσελ κάθισε στο CBS Mornings για μια σπάνια συνέντευξη για να συζητήσει την παράσταση. Τον επόμενο μήνα, της απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα από το Berklee College of Music.

Η πρόεδρος του Berklee, 'Ερικα Μουλ, αναφέρθηκε σε αυτήν ως «μια δύναμη για την αλλαγή στη βιομηχανία, που ανοίγει τα μονοπάτια για τις γυναίκες στη μουσική με μια ακλόνητη δέσμευση να αποκτήσει το καθεστώς που δικαιωματικά της αναλογεί ως μία από τις πιο σπουδαίες μουσικούς του κόσμου».

Όταν δέχθηκε το βραβείο, η Μίτσελ είπε: «Μακάρι οι γονείς μου να ζούσαν. Η μητέρα μου συγκεκριμένα θα ήταν πολύ περήφανη για αυτό γιατί ήθελε να πάω στο κολέγιο. Πήγα σε σχολή τέχνης και τα παράτησα μετά από ένα χρόνο. Το να δει αυτό το επίτευγμα θα της ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Μακάρι να μπορούσα να το μοιραστώ μαζί της».

Η Μίτσελ τιμήθηκε στη συνέχεια με το βραβείο Gershwin 2023 για το Πιο Δημοφιλές Τραγούδι. Στις 28 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει ένα νέο ζωντανό άλμπουμ της Τζόνι Μίτσελ στο Newport, το οποίο αποτυπώνει το σετ της στο φεστιβάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ