ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

I Think You Should Live: H σειρά που (ξανά)βάζει πέντε αστέρια στον όρο «καφρίλα»

I Think You Should Live: H σειρά που (ξανά)βάζει πέντε αστέρια στον όρο «καφρίλα»
Η σειρά αποτελείται από μικρές, αμήχανες βινιέτες που διαρκούν περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Χρόνος αρκετός για να σε κάνει να θέλεις να το κλείσεις ή απλά να κατουρηθείς από τα γέλια. photo/Netflix

Η σειρά ενσαρκώνει αυτό που λέμε «είτε την λατρεύεις, είτε την μισείς» αμέσως.

Σίγουρα δεν σου αφήνει περιθώρια να το σκεφτείς. Ναι, το «I Think You Should Live» είναι σαν να έχεις πάρει τους Monty Python, τους έχεις ρίξει στο μπλέντερ, τους έχεις πασπαλίσει με μπόλικη ραδιενέργεια, διάσπαση προσοχής, απογοήτευση, διεγερτικά χάπια και αμηχανία που σχεδόν προκαλεί πόνο.

Ο πρωταγωνιστής και δημιουργός του, Tim Robinson, είναι ένας ογκόλιθος... καφρίλας που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Μόνο που τον κοιτάς αισθάνεσαι άμεσα μία στυγνή...γελοιότητα να αναδεύει το στομάχι σου.

Η σειρά αποτελείται από μικρές βινιέτες που διαρκούν περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Χρόνος αρκετός για να σε κάνει να θέλεις να το κλείσεις ή απλά να κατουρηθείς από τα γέλια. Κάποια από τα σκετς είναι αμέσως τρομερά αστεία, κάποια άλλα χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να τα «πιάσεις».

Ναι, το «I Think You Should Live» είναι σε θέση να περιγράψει μία πλευρά της ζωής σου στο γραφείο, στο λεωφορείο, στο εστιατόριο, να σου δείξει πως ο μοντέρνος τρόπος ζωής μπορεί να γίνει ακραιφνώς γελοίος, αμήχανος και τελικά κενός.

Αν το political correctness είναι κάτι που μπορεί μερικές φορές να σε κουράζει, στο «I Think You Should Live» πραγματικά θα σου λείψει, μιας και ο Robinson κατεδαφίζει τα πάντα στο πέρασμα του, με κραυγές, παράξενους χορούς, ουρλιαχτά, αηδιαστικά σχόλια, πονεμένα γέλια, αμήχανες κινήσεις και λέξεις που θα έλεγε μόνο ένας ψυχολογικά ασταθής τύπος.

Είναι λες και ο Tim Robinson έχει δραπετεύσει από κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα με σκοπό να μας φτιάξει λίγο τη μέρα.

Η σειρά επικεντρώνεται στον Robinson από τη μία, από την άλλη βλέπουμε στην οθόνη μας να παρελαύνουν εξαιρετικοί guest stars όπως οTim Meadows, ο Fred Armisen, ο Will Forte, ο Jason Schwartzman και πολλοί άλλοι.

Σε πολλές στιγμές η σειρά φτάνει σε μεγαλείο άλλες κάφρικες σειρές όπως για παράδειγμα το επικό δίδυμο Tim & Eric.

Τελικά είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις με ακρίβεια τι είναι αυτό που κάνει αυτό το γκροτέσκο μίγμα από σκετσάκια τόσο αξεπέραστο. Δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτός ο τόσο παρανοϊκός κόσμος σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Και είναι στ’ αλήθεια παράξενο που αρχίζεις σιγά, σιγά να συμπαθείς αυτόν τον ημίτρελο τύπο ο οποίος το μόνο που κάνει όλη την ώρα είναι να εξαπολύει προσβολές σε όλους και να γελάει σαν μανιακός.

Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι να σε κάνει να αισθανθείς αμήχανα με την ίδια σου την ύπαρξη, να σε κάνει να σκεφτείς και να συνειδητοποιήσεις τι εστί να ζεις σε αυτόν τον παράξενο, μοντέρνο, κόσμο, τότε το «I Think You Should Live» είναι το κατάλληλο μαρτύριο στον streaming Γολγοθά σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ