ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ράπερ Big Pokey αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή

Ο ράπερ Big Pokey αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή
Μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν τον 45χρονο πριν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο. Πέθανε μετά από λίγες ώρες. photo: Instagram

Ο καλλιτέχνης Big Pokey, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Milton Powell, κατέρρευσε πάνω στη σκηνή την ώρα της συναυλίας του. Ο ράπερ του «Sittin’ Sideways» πέθανε ξαφνικά το Σάββατο ενώ τραγουδούσε σε συναυλία στο Beaumont του Τέξας μπροστά σε πλήθος κόσμου με ένα βίντεο που τον δείχνει να πέφτει προς τα πίσω, να κάνει το γύρο του κόσμου.

Μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν τον 45χρονο πριν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο. Πέθανε μετά από λίγες ώρες.

«Αγαπήθηκε πολύ από την οικογένειά του, τους φίλους του και τους πιστούς θαυμαστές του», ανέφερε σε δήλωσή του ο manager του.«O Big Pokey θα είναι για πάντα το The Hardest Pit In The Litter!».

Το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Powell να πέφτει ξαφνικά προς τα πίσω με το μικρόφωνό του στο χέρι ενώ έπαιζε στο Pour09 Bar στο Beaumont.

Εδω είναι το συγκλονιστικό βίντεο με την κατάρρευση του επί σκηνής:

Το ασθενοφόρο ήρθε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τοπικής ώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Beaumont στην εφημερίδα Houston Chronicle. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Powell ήταν περισσότερο γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των Screwed Up Click, μιας συλλογικής ομάδας χιπ χοπ με μεγάλη επιρροή κι έδρα το Χιούστον.

Ο Powell βοήθησε να γίνει πρωτοπόρος ο ήχος της πόλης, ένα χαλαρό, χαμηλό ύφος που παράγεται με την επιβράδυνση του τόνου και του ρυθμού του υποκείμενου κομματιού.

Ο Powell συμμετείχε στο Billboard Hot 100 όταν εμφανίστηκε στο σινγκλ του Paul Wall, Sittin Sidewayz το 2005. Και πέρυσι, εμφανίστηκε στο Southside Royalty Freestyle της Megan Thee Stallion.

Διάφοροι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Juice J, Slim Thug και Lil Flip, απέτισαν φόρο τιμής στον Powell.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ