ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν ο Χάρισον Φορντ σύρραψε το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς στο κεφάλι του

Όταν ο Χάρισον Φορντ σύρραψε το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς στο κεφάλι του
Στο βίντεο από τα παρασκήνια, ο Φορντ φαίνεται ξεκάθαρα να στερεώνει το εμβληματικό καπέλο fedora του αρχαιολόγου του στο μέτωπό του ..με συρραπτικό! photo/LucasFilm

Ο Χάρισον Φορντ φαίνεται σε αρχειακό υλικό που τον δείχνει να συρράπτει το καπέλο του από τον Ιντιάνα Τζόουνς στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια της παραγωγής της πρώτης ταινίας του 1981, Raiders of the Lost Ark.

Όταν ρωτήθηκε για το «απίστευτο» κλιπ σε μια νέα συνέντευξη βίντεο στο GQ, ο 80χρονος ηθοποιός απάντησε αδιάφορα: «Κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις».

Κάνοντας στην άκρη το μπροστινό μέρος των μαλλιών του, σημείωσε: «Έχω ακόμα την ουλή».

Στο βίντεο από τα παρασκήνια, ο Φορντ φαίνεται ξεκάθαρα να στερεώνει το εμβληματικό καπέλο fedora του αρχαιολόγου του στο μέτωπό του με τρεις συνδετήρες προτού πει: «Αυτό πρέπει να γίνει».

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει υποδυθεί τον αγαπημένο χαρακτήρα και στις πέντε ταινίες, κυριολεκτικά σύρραψε το καπέλο στο κεφάλι του για να το αποτρέψει από το να φύγει ενώ γύριζε σκηνές δράσης.

Ο Φορντ συνέχισε συζητώντας το υπόλοιπο κοστούμι του Ίντι - ένα δερμάτινο μπουφάν και ένα μαστίγιο - λέγοντας ότι «μου παρουσιάστηκε ως μια πτυχή του χαρακτήρα στην πρώτη ταινία».

«Οι ερωτήσεις μου ήταν πολλές», θυμάται. «Γιατί φοράω ένα δερμάτινο μπουφάν στη ζούγκλα; Δεν κάνει ζέστη εδώ; Γιατί κουβαλάω ένα μαστίγιο; Τι θα κάνω με ένα μαστίγιο; Θα μαστιγώσω τους ανθρώπους;»

Ο Φορντ επαναλαμβάνει τον θρυλικό του ρόλο για τελευταία φορά στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς ταινιών, το «Indiana Jones and the Dial of Destiny».

Σε αυτό, ο αγέραστος τολμηρός αρχαιολόγος πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο για να ανακτήσει ένα μαγικό καντράν – που θυμίζει πολύ τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων - με την ικανότητα να αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Η Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ και ο Μαντς Μίκελσεν κάνουν το ντεμπούτο τους στον Ιντιάνα Τζόουνς, αντίστοιχα, ως η βαφτιστήρα του Ίντι, η Έλενα Σο και ως πρώην Ναζί Γιούργκεν Βόλερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ