ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Τζέιν Μπίρκιν - Η πιο αγαπημένη Βρετανίδα τραγουδίστρια για τους Γάλλους

Πέθανε η Τζέιν Μπίρκιν - Η πιο αγαπημένη Βρετανίδα τραγουδίστρια για τους Γάλλους
Η Jane Birkin AP Photo

Η Jane Birkin έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 76 ετών σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της. 

Σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο σπίτι της στο Παρίσι με την αιτία θανάτου της να μην έχει ακόμη γίνει επίσημα γνωστή. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία την υποχρέωσαν να ακυρώσει στις αρχές του μήνα όλες τις καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Η Jane Birkin γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1946 και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία στις αρχές της δεακετίας του 1960. Είχε και την γαλλική υπηκοότητα αλλά διατήρησε για πάντα την βρετανική της προφορά που την έκανε να ξεχωρίσει στον χώρο του τραγουδιού και του θεάματος τον οποίο υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η Jane Birkin είχε παντρευτεί αρχικά τον συνθέτη John Barry με τον οποίο απέκτησε μία κόρη της Κέϊτ η οποία έχει φύγει από την ζωή από το 2013. Στα μέσα της δεκαετίας του 60 θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής της τον Serge Gainsbourg, με τον οποίο θα αποτελέσει ένα από πλέον εμβληματικά ζευγάρια στην τέχνη και την ζωή της περιόδου. Με τον Serge Gainsbourg θα αποκτήσει επίσης μία κόρη την Charlotte Gainsbourg.

Από τα πλέον γνωστά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει με τον Gainsbourg και το « Je t’aime… moi non plus ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ