Ένα εκατομμύριο δολάρια για το δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια του ράπερ Τουπάκ Σακούρ
Το χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια του εκλιπόντος ράπερ Τούπακ Σακούρ έπιασε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s την περασμένη Τρίτη στη Νέα Υόρκη και πλέον θεωρείται το πολυτιμότερο αντικείμενο που έχει πωληθεί ποτέ στην ιστορία του χιπ χοπ.
Το δαχτυλίδι, το οποίο σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Σακούρ και φορέθηκε κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στα μουσικά βραβεία του MTV το 1996, πωλήθηκε τρεις φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών.
Το δαχτυλίδι φέρει στην εσωτερική πλευρά την επιγραφή «Pac & Dada 1996», αναφορά στον αρραβώνα του ράπερ με την ηθοποιό και μοντέλο Κιντάντα Τζόουνς, κόρη του διάσημου μουσικού παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς.
Ο σχεδιασμός του δαχτυλιδιού είχε ως πρότυπο τα στέμματα των μεσαιωνικών βασιλέων της Ευρώπης. Ο ράπερ το εμπνεύστηκε όταν βγήκε από τη φυλακή ύστερα από οκτώ μήνες, και υπέγραψε συμβόλαιο με την Death Row Records. Το έδωσε προς πώληση στον οίκο Sotheby’s η νονά του, Γιασμίν Φούλα.
«Αυτό που είναι τόσο ιδιαίτερο σε αυτό το δαχτυλίδι είναι ότι τον δείχνει σε μια στιγμή όπου δεν ήταν απαραίτητα στην πρώτη γραμμή ως καλλιτέχνης, αλλά απλώς ένας άνθρωπος που εκφράζει την αγάπη του για ένα άλλο άτομο, και αυτό είναι όμορφο να το βλέπεις», δήλωσε ο Κέβιν Μέρσερ του συγκροτήματος De La Soul στην ιστοσελίδα του Sotheby's.
Στη δημοπρασία βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 100 αντικείμενα σχετικά με το χιπ χοπ, από εξοπλισμό στούντιο μέχρι χειρόγραφους στίχους, ιδιωτικές επιστολές και πρωτότυπα έργα τέχνης. Ανάμεσά τους, οι χειρόγραφες σημειώσεις του RZA για το άλμπουμ των Wu-Tang Clan «Enter the Wu-Tang (36 Chambers)» και το πρωτότυπο έργο που σχεδίασε ο Μπιλ Σίνκεβιτς για το εξώφυλλο του άλμπουμ των EPMD «Business as Usual».
Βαριές ποινές στις δύο γυναίκες για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους - Αθώος ο Ρωμανός
15:06
Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί κατηγορούν τον Τραμπ για την αύξηση των τιμών της βενζίνης
14:55
Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 16χρονη που παρασύρθηκε στη Λιοσίων – Τι λέει η μητέρα της
14:54
Ο Αραγτσί μεταβαίνει στο Πακιστάν - «Δεν θα συρθούμε σε πόλεμο» απαντούν οι Βρετανοί στις ΗΠΑ για τα νησιά Φώκλαντ
14:51