ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αθήνα για τον Αριστοτέλη

Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αθήνα για τον Αριστοτέλη

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στην πατρίδα του Φιλοσόφου, τα Αρχαία Στάγειρα. 

Το Συνέδριο θα διερευνήσει την σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για την πολιτική ζωή αλλά για ζητήματα όπως η παγκοσμιοποίηση και το μεταναστευτικό. Στη διοργάνωση συμμετέχουν κορυφαίοι μελετητές του Αριστοτέλη και σύγχρονοι φιλόσοφοι και πνευματικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο, καθώς σε αυτήν θα ενταχθεί και το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας.

Η τελετή προ-έναρξης, στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής, θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη. Στην πλατεία των Σταγίρων θα υπάρξει φιλοσοφικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμήν του φιλοσόφου.
Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει στις 9 Ιουλίου στο Ηρώδειο με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ. Στις 10 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι επιστημονικές ομιλίες, στην Φιλοσοφική Αθηνών και το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, θα φιλοξενηθούν δυο εικαστικές εκθέσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα εικαστικά έργα είναι:
• «Απολογητική στον Αριστοτέλη» και
• «Αρχαίος Ικέτης –Σύγχρονος Πρόσφυγας».

Παράλληλα, θα δοθεί θεατρική παράσταση του έργου « Αριστοτέλης», από τον Υφυπουργό Παιδείας και πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Παροίκου. Στην Φιλοσοφική Σχολή, καθ' όλη την διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου φιλοσοφικού επιστημονικού περιεχομένου.

Διαβάστε ακόμη
Τάφος Αριστοτέλη: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα
Ο αρχαιολόγος που βρήκε τον τάφο του Αριστοτέλη μιλά στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ