ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Sinead O'Connor - Ο Bono και ο Bob Geldof έδωσαν το παρών

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Sinead O'Connor - Ο Bono και ο Bob Geldof έδωσαν το παρών
Πλήθος κόσμου στο «τελευταίο αντίο» στην αγαπημένη τραγουδίστρια Associated Press(Photo by Mostafa Darwish/Anadolu Agency via Getty Images)

Οι θαυμαστές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Bray, Co Wicklow, ενόψει της κηδείας της Sinead O'Connor σήμερα (Τρίτη 8 Αυγούστου).

Η νεκρώσιμη ακολουθία της γνωστής ποπ τραγουδίστριας θα περάσει από την παραλία στην πόλη όπου η Sinead O'Connor έζησε για 15 χρόνια.

Τα σχέδια για την κηδεία της κοινοποιήθηκαν από την οικογένειά της, σε δήλωση που εκδόθηκε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Ιρλανδίας, RTE.

Πριν από την κηδεία, οι θαυμαστές γέμισαν την Strand Road, αφήνοντας συγκινητικές σημειώσεις φόρου τιμής και λουλούδια για την τραγουδίστρια στο πρώην σπίτι της.

Αφού το κοινό αποτίσει τα σέβη του, η O'Connor θα κηδευτεί σε μια ιδιωτική λειτουργία στην οποία θα παρευρίσκονται στενοί φίλοι και οικογένεια.

Την Κυριακή (6 Αυγούστου), ένας μεγάλος φόρος τιμής στην O'Connor εμφανίστηκε σε μια πλαγιά στο Bray, που έγραφε «ÉIRE SINÉAD» με ένα emoji καρδιάς ανάμεσα στις δύο λέξεις, ενώ η λέξη «Eire» είναι το ιρλανδικό όνομα για την Ιρλανδία.

«Θέλαμε απλώς να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή με μια τολμηρή δήλωση που συμβολίζει τι σήμαινε η Sinead για αυτή τη μικρή χώρα μας», δήλωσε στο CNN ο Richard Seabrooke, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού του The Tenth Man.

Ο Bob Geldof φωτογραφήθηκε να μέσα σε ταξί στην κηδεία της Sinead O'Connor. Μιλώντας πριν από την κηδεία, ο Geldof θυμήθηκε τις τελευταίες συνομιλίες του με την O'Connor.

«Πολλές φορές η Sinead ήταν γεμάτη από μια τρομερή μοναξιά και μια τρομερή απόγνωση», είπε. «Ήταν μια πολύ καλή μου φίλη. Μιλούσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Κάποια από τα κείμενά της ήταν φορτωμένα με απόγνωση και κάποια ήταν εκστατικά χαρούμενα. Ήταν έτσι σαν άνθρωπος» είπε ο Geldof.

Eπίσης ο τραγουδιστής των U2, Bono, ήταν μεταξύ των πενθούντων στην ιδιωτική κηδεία της Sinead.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ