Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος και γλύπτης Φερνάντο Μποτέρο
Πέθανε ο Φερνάντο Μποτέρο, Κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο.
«Πέθανε ο Φερνάντο Μποτέρο, ο ζωγράφος των παραδόσεων και των ατελειών μας, ο ζωγράφος των αρετών μας», τόνισε ο Κολομβιανός πρόεδρος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την τοποθεσία του θανάτου του.
Ο Φερνάντο Μποτέρο, γεννημένος το 1932 στο Μεντεγίν, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερική.
Υπήρξε ιδιαιτέρως γνωστός για το προσωπικό του ύφος που ονομάζεται Μποτερίσμο και το οποίο απεικονίζει ανθρώπους και αντικείμενα σε παραμορφωμένες και ευμεγέθεις διαστάσεις.
Σημειώνεται ότι τον Μάιο η συζυγός του εικαστικός και γλύπτρια Σοφία Βάρη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο στο Μόντε Κάρλο, σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
18:56
Τραμπ: «Οι νάρκες από το Ορμούζ έχουν αφαιρεθεί - Παρακολουθούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό»
18:53
Φωτιά στη Βοιωτία: Καίγεται δάσος ανάμεσα σε Τσουκαλάδες και Άγιο Βλάσιο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
18:50
Νεκρή γυναίκα στο Κουφονήσι - Βούτηξε στη θάλασσα απο τουριστικό σκάφος
18:43