Εγκαίνια της έκθεσης «Βασίλης Θεοχαράκης - Γλαυκή Θάλασσα» στην Ύδρα
Την έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης - Γλαυκή Θάλασσα» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, στην Ύδρα, εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στη θεματική αυτή έκθεση, όπως τονίζεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάστηκαν περισσότερες από τριάντα αντιπροσωπευτικές ελαιογραφίες και υδατογραφίες, όπως ακριβώς τις αποτύπωσε η άκρως ερευνητική ματιά του ζωγράφου, ικανή να αποτυπώνει την κάθε στιγμή με πάσα λεπτομέρεια.
Η θάλασσα, που αποτέλεσε το κύριο θέμα της έκθεσης, σηματοδοτεί για τον Θεοχαράκη την ύψιστη αξία της Τέχνης του, ωστόσο το μυστήριο και η γοητεία της αποδόθηκαν με την προσωπική του οπτική και γραφή, γι' αυτό άλλωστε και ξεχώρισαν. Μία προσωπική σφραγίδα πάνω στο γαλάζιο της θάλασσας, στην απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου και στην καθηλωτική φωτεινότητα του ήλιου.
«Μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση- υπόδειγμα πως, όταν ο πολιτισμός συνδέεται με τον τουρισμό, το αποτέλεσμα είναι άψογο και αντικατοπτρίζει πλήρως τον στόχο του Υπουργείου Τουρισμού για την πλέον βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πικάσο: Σε δημοπρασία πίνακας «Femme à la Montre» - Αναμένεται να πωληθεί 120 εκατ. δολάρια
Ολλανδία: Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί στην πανδημία
Πίνακας που αγοράστηκε για 4 δολάρια το 2017, αξίζει 250.000 δολάρια το 2023
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58
Θρίλερ στη Λάρισα: Σορός 60χρονης βρέθηκε μουμιοποιημένη σε υπόγειο - Ήταν νεκρή πάνω από ένα χρόνο
10:54