Εγκαίνια της έκθεσης «Βασίλης Θεοχαράκης - Γλαυκή Θάλασσα» στην Ύδρα
Την έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης - Γλαυκή Θάλασσα» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, στην Ύδρα, εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στη θεματική αυτή έκθεση, όπως τονίζεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάστηκαν περισσότερες από τριάντα αντιπροσωπευτικές ελαιογραφίες και υδατογραφίες, όπως ακριβώς τις αποτύπωσε η άκρως ερευνητική ματιά του ζωγράφου, ικανή να αποτυπώνει την κάθε στιγμή με πάσα λεπτομέρεια.
Η θάλασσα, που αποτέλεσε το κύριο θέμα της έκθεσης, σηματοδοτεί για τον Θεοχαράκη την ύψιστη αξία της Τέχνης του, ωστόσο το μυστήριο και η γοητεία της αποδόθηκαν με την προσωπική του οπτική και γραφή, γι' αυτό άλλωστε και ξεχώρισαν. Μία προσωπική σφραγίδα πάνω στο γαλάζιο της θάλασσας, στην απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου και στην καθηλωτική φωτεινότητα του ήλιου.
«Μία άκρως εντυπωσιακή έκθεση- υπόδειγμα πως, όταν ο πολιτισμός συνδέεται με τον τουρισμό, το αποτέλεσμα είναι άψογο και αντικατοπτρίζει πλήρως τον στόχο του Υπουργείου Τουρισμού για την πλέον βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πικάσο: Σε δημοπρασία πίνακας «Femme à la Montre» - Αναμένεται να πωληθεί 120 εκατ. δολάρια
Ολλανδία: Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που είχε κλαπεί στην πανδημία
Πίνακας που αγοράστηκε για 4 δολάρια το 2017, αξίζει 250.000 δολάρια το 2023
SPONSORED
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30