ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πωλείται ο πρώτος πίνακας που ζωγράφισε «on camera» ο Μπομπ Ρος στην εμβληματική εκπομπή του

Πωλείται ο πρώτος πίνακας που ζωγράφισε «on camera» ο Μπομπ Ρος στην εμβληματική εκπομπή του
AP Photo/Richard Drew

Νέο ιδιοκτήτη αναμένεται να αποκτήσει ο πρώτος πίνακας που ζωγράφισε στην «πρεμιέρα» της εκπομπής του ο εμβληματικός ζωγράφος, Μπομπ Ρος.

Ο πίνακας ζωγραφικής «A Walk in the Woods» δημιουργήθηκε «ον κάμερα» τον Ιανουάριο του 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη και πωλείται από τη γκαλερί Modern Artifact στη Μινεάπολη της Μινεσότα, στις ΗΠΑ, στο αστρονομικό ποσό των 9,85 εκατομμυρίων δολαρίων (9.213.788,50 ευρώ), σύμφωνα με το CNNi.

Απεικονίζει ένα ποτάμι, που στις όχθες του ξεδιπλώνεται ένα κατάφυτο τοπίο αποτελούμενο από ψηλά δένδρα.

Ο Ρος χρησιμοποιεί αποχρώσεις του χρυσού και του μπλε, υιοθετώντας την τεχνική «wet on wet», με περίπλοκες πινελιές. Κάτω αριστερά υπογράφει το έργο του με κόκκινο χρώμα.

Το έργο αποκτήθηκε από την γκαλερί τέχνης Modern Artifact νωρίτερα το 2023. Πριν από εκείνη, ανήκε σε έναν εθελοντή στο σταθμό PBS Falls Church της Βιρτζίνια, όπου προβλήθηκε η πρώτη σεζόν του «The Joy of Painting». Ο εθελοντής το αγόρασε τον Νοέμβριο του 1983 σε μια δημοπρασία.

Ο ιδιοκτήτης της Modern Artifact, Ράιαν Νέλσον, ανέφερε πως το έργο του Ρος έχει αυξημένη ζήτηση επί σειρά ετών.

«Η κινητήρια δύναμη πίσω από την αυξημένη ζήτηση για τους πίνακες του Μπομπ Ρος φαίνεται να είναι οι συλλέκτες έργων τέχνης», δήλωσε.

«Η νοσταλγία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αυξημένο ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για την προσωπικότητα πίσω από το έργο συνέβαλαν στην τρέχουσα δημοτικότητά του» συμπλήρωσε.

«Είναι ένας πραγματικά ανυπέρβλητος, μοναδικός πίνακας», επεσήμανε. «Ιδανικά, θα θέλαμε να το παραχωρήσουμε σε ένα μουσείο για να επιτρέψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να μπορούν να απολαύσουν ένα τόσο συναρπαστικό έργο τέχνης».

The first Bob Ross work from ‘The Joy of Painting’ is on sale / AJ Willingham, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ