ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ναπολέων» του Ridley Scott: Ο Joaquin Phoenix βυθίζεται στον ψυχισμό του Βοναπάρτη και συναρπάζει

«Ναπολέων» του Ridley Scott: Ο Joaquin Phoenix βυθίζεται στον ψυχισμό του Βοναπάρτη και συναρπάζει

Δείτε αποκλειστικό βίντεο για την ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου, από τη Feelgood Entertainment

Η πρώτη τους συνεργασία μας έφερε μία από τις πλέον συναρπαστικές και πολυβραβευμένες ταινίες εποχής, τον «Μονομάχο». Τώρα, λοιπόν, 23 χρόνια μετά, Ridley Scott και Joaquin Phoenix ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την επική, ιστορική δραματική ταινία «Ναπολέων».

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στη χώρα μας στις 23 Νοεμβρίου, από τη Feelgood Entertainment, ενώ πρόκειται για μία πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, στην οποία συμμετέχει ένα καστ ιδιαίτερα ταλαντούχων ηθοποιών.

Πρωταγωνιστής είναι, φυσικά, ο Joaquin Phoenix στον ρόλο του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του για την παραγωγή της ταινίας, μιλούν μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί και το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, ακούμε τον Ridley Scott, αλλά και την Vanessa Kirby, η οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Joaquin Phoenix ως αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα, να αναφέρονται στο υποκριτικό χάρισμα του Αμερικανού ηθοποιού, κάνοντας λόγο για μία ιδιοφυΐα.

Διότι για τις ανάγκες της ταινίας, ο Joaquin Phoenix όχι μόνο κατάφερε να μεταμορφωθεί στον Ναπολέοντα, αλλά βυθίστηκε με πάθος και στον ψυχισμό του ήρωα, συλλαμβάνοντας με ακρίβεια την ιδιαίτερη ψυχολογία αυτής της απρόβλεπτης προσωπικότητας.

Ποιους και τι θα δούμε στη μεγάλη οθόνη στις 23 Νοεμβρίου

Εκτός από τους Joaquin Phoenix και Vanessa Kirby, πάντως, στην ταινία «Ναπολέων» που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τη Feelgood Entertainment, θα δούμε και άλλα σημαντικά ονόματα του σύγχρονου κινηματόγραφου, όπως είναι οι Rupert Everett, Ben Miles και Ludivine Sagnier.

Όσο για το σενάριο της ταινίας, είναι του David Scarpa, ενώ στην ομάδα παραγωγής, πέρα από τον βραβευμένο Βρετανό σκηνοθέτη, Ridley Scott, συναντάμε επίσης τους Mark Huffman, αλλά και Joaquin Phoenix.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία θεαματική περιπέτεια, η οποία μας συστήνει πλευρές του Γάλλου Αυτοκράτορα, που ενδεχομένως δεν γνωρίζαμε. Ξεκινώντας από το «ταξίδι» του Ναπολέοντα στην εξουσία, η ταινία καταγράφει την πολυτάραχη σχέση του με την Ιωσηφίνα, μία γυναίκα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή του, ενώ προβάλλει επικές σκηνές μάχης, που αποτυπώνουν κινηματογραφικά τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του Βοναπάρτη.

Απελευθερωτής, κατακτητής, τύραννος ή όλα αυτά μαζί; Ο Ναπολέων ήταν αναμφίβολα μία προσωπικότητα έντονη και εμβληματική, που μέσα από το ταλέντο του Joaquin Phoenix, παίρνει ξανά ζωή και με τη βοήθεια του Ridley Scott, στις 23 Νοεμβρίου, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και την ιστορία, με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ