ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Fall Of The House Of Usher: To Netflix τιμά τον Edgar Allan Poe

The Fall Of The House Of Usher: To Netflix τιμά τον Edgar Allan Poe
Μια εκπληκτική χρήση του έργου του Poe καθώς ο σεναριογράφος κάνει τη δική του μεγαλειώδη, περίπλοκη φόρμα αφήγησης, το «The Fall of the House of Usher» του Flanagan δείχνει αυτό που το 1% είναι πρόθυμο να θυσιάσει για να παραμείνει σε υψηλές θέσεις στην photo/Netflix

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι επιλογές που κάνουν έχουν συνέπειες. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ζωής είναι η συνειδητοποίηση ότι όλοι έχουμε έναν λογαριασμό να πληρώσουμε.

Το 1% που κατέχει την πλειοψηφία του πλούτου και επηρεάζει τα γεγονότα παγκοσμίως συνήθως δεν τηρεί αυτούς τους κανόνες.

Τα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας κινούνται στη ζωή φαινομενικά χωρίς επιπτώσεις, βασανίζοντας τους ανίσχυρους.

Το «The Fall of the House of Usher» του Mike Flanagan, το οποίο κερδίζει τον τίτλο του από μια ιστορία του 1839 του Edgar Allen Poe, παρουσιάζει τον θάνατο μιας οικογένειας που, αφού της δοθεί κάθε δυνατή ευκαιρία, πληρώνει τελικά το τίμημα για την αχαλίνωτη κακία της.

Η σειρά ξεκινά με ένα κατάμαυρο σκηνικό που αρμόζει στον Poe.

Ο Roderick Usher (Bruce Greenwood) παρευρίσκεται σε μια κοινή κηδεία για πολλά από τα ενήλικα παιδιά του τα οποία είναι πλέον τραγικά νεκρά, βλέπουμε πώς μια σειρά από «φρικτά ατυχήματα» εξάλειψε ολόκληρη τη γραμμή αίματος του.

Στη συνέχεια, ο πατριάρχης Usher κάθεται σε μια ερειπωμένη έπαυλη με τον Auguste Dupin που τον υποδύεται ο Carl Lumbly (βασισμένο στον διάσημο επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα του Poe που θεωρείται ο πρώτος ντετέκτιβ στη μυθοπλασία) και του προσφέρει μια ομολογία.

Έπειτα, ανατρέχουμε μερικές εβδομάδες όταν η οικογένεια των Usher ήταν στην κορυφή του κόσμου, έχοντας γίνει δισεκατομμυριούχοι του που διακινούσαν νόμιμα οπιούχα που έχουν προκαλέσει ανείπωτη δυστυχία στο αμερικανικό λαό και αρχίζουν να παρακολουθούν τον οδυνηρό χαμό τους.

Μια εκπληκτική χρήση του έργου του Poe καθώς ο σεναριογράφος κάνει τη δική του μεγαλειώδη, περίπλοκη φόρμα αφήγησης, το «The Fall of the House of Usher» του Flanagan δείχνει αυτό που το 1% είναι πρόθυμο να θυσιάσει για να παραμείνει σε υψηλές θέσεις στην κοινωνία.

Μία αρκετά καλή και διασκεδαστική σειρά στο Netflix που κάπως έλειπε από το ενεργητικό της πλατφόρμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ