ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Eras» της Taylor Swift σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων

Το «Eras» της Taylor Swift σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων
H ταινία-συναυλία της ποπ τραγουδίστριας, «Taylor Swift: The Eras Tour», συγκέντρωσε περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια στο box office στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Associated Press

Η Taylor Swift μπορεί να προσθέσει έναν νέο τίτλο στο περίφημο βιογραφικό της: σούπερ σταρ του box-office.

Στο εναρκτήριο σαββατοκύριακο, η ταινία-συναυλία της ποπ τραγουδίστριας, «Taylor Swift: The Eras Tour», συγκέντρωσε περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια στο box office στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε την Κυριακή η αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC. Αυτό την καθιστά την ταινία-συναυλία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην εγχώρια αγορά για ένα πρώτο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το AMC.

Η AMC, η οποία είναι επίσης ο διανομέας της ταινίας, αναμένει ότι το «Eras» θα παίξει «σε μεγάλο κοινό για τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η Elizabeth Frank, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Το «Eras» έκανε επίσης περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια σε διεθνείς πωλήσεις. Ήταν Νο. 1 στο box office στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, την Αυστραλία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες. Το «Eras» πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ στις 3 Νοεμβρίου.

Οι πωλήσεις των 96 εκατομμυρίων δολαρίων σε εγχώρια εισιτήρια υποβάθμισαν τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των "The Exorcist: Believer" και "Paw Patrol: The Mighty Movie".

Η περιοδεία Eras, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη και συνεχίζεται το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους, ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που τονώνει την οικονομία.

Το «Eras» είναι καλά νέα για τις κινηματογραφικές αίθουσες, που είχαν μια σκληρή ανάκαμψη από την πανδημία, αλλά ένα υπέροχο καλοκαίρι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο «Barbie», που διανέμεται από τη μητρική εταιρεία της Warner Bros. Discovery και το «Oppenheimer». Μαζί, οι δύο επιτυχίες απέφεραν σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις στο box office φέτος, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Box Office Mojo.

Το «Eras» πιθανότατα θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία του, είπε στο CNN ο Michael O'Leary, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Κινηματογράφων.

Taylor Swift’s ‘Eras’ sets box office record for concert movie

ΔΗΜΟΦΙΛΗ