ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζον Στάμος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί από μια μπέιμπι σίτερ

Ο Τζον Στάμος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί από μια μπέιμπι σίτερ
Είπε ότι «χρειάστηκε να γράψω ένα βιβλίο για να καταλάβω τη σοβαρότητα της κακοποίησης μου.» Associated Press

Ο Τζον Στάμος αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά ως παιδί από την πρώην μπέιμπι σίτερ του.

Στα προσεχή απομνημονεύματά του, με τίτλο « If You Would Have Told Me», ο 60χρονος ηθοποιός του Full House ισχυρίζεται ότι η κακοποίηση συνέβη όταν ήταν περίπου 10 ή 11 ετών και ότι δεν το είπε σε κανέναν εκείνη τη στιγμή.

«Ήταν σαν να παίζεις τον νεκρό, σκέφτεσαι πως κάποια στιγμή θα σταματήσει. Αλλά δεν ήταν εντελώς επιθετικό. Δεν ξέρω, δεν ήταν καλό σίγουρα», είπε ο Στάμος σε συνέντευξή του στο περιοδικό People.

«Δεν έπρεπε να αντιμετωπίσω αυτά τα συναισθήματα», πρόσθεσε.

Είπε ότι «χρειάστηκε να γράψω ένα βιβλίο» για να καταλάβω τη σοβαρότητα του υποτιθέμενου περιστατικού.

«Εννοώ, ήξερα ότι ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πάντα υπερσπίζομαι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ένιωσα σαν να το θυμόμουν λίγο. Ήταν πάντα εκεί, αλλά το μάζεψα όπως κάνουν οι άνθρωποι, σωστά; Το θυμήθηκα» είπε.

Ο Στάμος, ο οποίος έγινε διάσημος τη δεκαετία του '80 από τη σαπουνόπερα General Hospital και στη συνέχεια είχε πρωτόγνωρη επιτυχία στη κωμική σειρά Full House, είπε ότι είχε σκεφτεί προηγουμένως να το πει ενώ έγραφε μια ομιλία αποδοχής για ένα βραβείο που δόθηκε ως αναγνώριση του έργου του για την υπεράσπιση των κακοποιημένων παιδιών .

«Άρχισα να το γράφω και τότε ήταν που βγήκε πραγματικά», είπε στο People. «Και μετά σκέφτηκα όχι, απόψε δεν με αφορά το ζήτημα μου, είμαι εδώ για τα παιδιά. Θα το κρατήσω μέχρι την κατάλληλη στιγμή… Διαφορετικά, είμαι γελοίος».

Τα απομνημονεύματα, που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, αντανακλούν επίσης μια σειρά από οδυνηρές στιγμές από τη ζωή του Στάμος, συμπεριλαμβανομένου του αλκοολισμού και της σύλληψής του από το DUI καθώς και του θανάτου του μακροχρόνιου φίλου του και συμπρωταγωνιστή του στο Full House, Μπομπ Σάγκετ.

Η κατάχρηση καλύπτει μόνο «μια σελίδα» στα απομνημονεύματα, είπε. «Δεν ήθελα το βιβλίο να είναι μόνο γι' αυτό, ήθελα το βιβλίο να είναι πάνω από αυτό».

Ο Στάμος έχει έναν πεντάχρονο γιο, τον Μπίλι, με τη σύζυγό του, την ηθοποιό και μοντέλο Καϊλίν Στάμος. «Θα σας πω, αν μάθαινα ότι κάποιος το έκανε αυτό στον γιο μου», είπε, «αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ