ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιστορίες Αγώνα και Επιβίωσης»: Έκθεση έργων της Amanda Galal στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

«Ιστορίες Αγώνα και Επιβίωσης»: Έκθεση έργων της Amanda Galal στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας Amanda Galal με τίτλο «Ιστορίες Αγώνα και Επιβίωσης» στις Φυλακές του Παλαιού Φρουρίου. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Η έκθεση ζωγραφικής της Amanda Galal χωρίζεται σε δύο, πολύ σημαντικές για την ίδια, περιόδους της ζωής της:

Η πρώτη περίοδος αφορά στα έτη 2020-2021 και «μιλά» για τις τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες που καθορίστηκαν από στιγμές απόστασης, μοναξιάς και μοναχικότητας. Για κάποιους καλλιτέχνες, η περίοδος αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, αφοσίωσης και δημιουργίας. Στην περίπτωση της Amanda Galal, αποτυπώνεται η δική της προσωπική προοπτική για την πανδημία, το lockdown και την απομόνωση.

Η δεύτερη περίοδος αφορά στα έτη που ακολούθησαν, 2021-2023 και μιλά για τρεις τόπους: Άμστερνταμ, Παρίσι, Λονδίνο. Μία σειρά από ταξίδια ανοίγουν μία περιοχή όπου η άνεση και η ελευθερία αντικαθίστανται από την αγωνία -τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό- σε μία προσπάθεια εγκαθίδρυσης και ατέρμονου επαναπροσδιορισμού.

Οι πίνακες της Amanda Galal, με τίτλο θεματικής «Ανάσες Επιβίωσης», αποτελούν τη δεύτερη ολοκληρωμένη σειρά της καλλιτέχνιδος και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα. Η θεματική της εστιάζει στον συμβολισμό της μοναχικότητας, της προσμονής για ελευθερία, της καθολικής αλλαγής, της ανάγκης επανάκτησης του ελέγχου, της προσαρμογής σε μία νέα κανονικότητα.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 09:00-18:00.
Τοποθεσία: Φυλακές Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 31 Οκτωβρίου.
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ