ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Είμαστε Αστρόσκονη»: Ένα μοναδικό ταξίδι στο σύμπαν και τη δημιουργία από το Ευγενίδειο Πλανητάριο

«Είμαστε Αστρόσκονη»: Ένα μοναδικό ταξίδι στο σύμπαν και τη δημιουργία από το Ευγενίδειο Πλανητάριο

Μία μοναδικής αξίας παράσταση εγκαινιάζει τον ανακαινισμένο θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για το έργο «Είμαστε Αστρόσκονη» που ταξιδεύει τους θεατές στην άκρη του σύμπαντος, με συνταξιδιώτες δύο ανεπανάληπτες προσωπικότητες: Τον αείμνηστο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο και τον επίσης αξέχαστο μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στο CNN Greece μίλησαν για το έργο αυτό ο σκηνοθέτης, συνεργάτης και γιος του Διονύση Σιμόπουλου, Παναγιώτης Σιμόπουλος και ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Μάνος Κιτσώνας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το πώς δημιουργήθηκε η παράσταση:

Όπως μας εξηγούν, ήταν διακαής πόθος του Διονύση Σιμόπουλου να συνεργαστεί για μια τέτοια παράσταση με τον διάσημο παγκσμίως Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σιμόπουλου και μουσική του Παπαθανασίου, ουσιαστικά "δουλεύτηκε" επί 20 χρόνια.

Τελικά, ολοκληρώθηκε μετά θάνατον των δύο σπουδαίων πρωταγωνιστών της, συνέπεσε ωστόσο με τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ψηφιακού Πλανητάριου και με τον νέο, αναβαθμισμένο θόλο, ο οποίος ενσωματώνει νέα συστήματα ήχου, αναλυτικότερη ποιότητα εικόνας και περισσότερη φωτεινότητα, που κάνουν τη θέαση μία ακόμα πιο ιδιαίτερη εμπειρία.

Ίδρυμα Ευγενίδου | Η παράσταση προβάλλεται Τετάρτη-Κυριακή | Για άτομα +10 ετών | Είσοδος: €7, €5 (σχολικό €4)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ