Ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας» εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή
Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, την προσεχή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, το ανάκτορο του Φιλίππου Β ΄ στις Αιγές , το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας».
Το αναστηλωμένο και αποκαταστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β , εκεί που εστέφθη βασιλιάς ο Μέγας Αλέξανδρος, θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το εντυπωσιακό οικοδόμημα έχει χαρακτηριστεί από τον μελετητή της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner ως ο «Παρθενώνα της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το grtimes, πρόκειται για οικοδόμημα εντυπωσιακό τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε έκταση, μνημείο μοναδικό, που σε συνδυασμό με το Μουσείο που εγκαινιάσαμε ένα χρόνο πριν, μαζί με τον πολιτιστικό πλούτο των Αιγών, δημιουργεί έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο για την πατρίδα μας και μείζον αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Υψηλότερες αποδοχές η ριζική λύση στην ακρίβεια
Ουκρανία: Ρωσικά drones προκαλούν ζημιές σε τρία σκάφη υπό ξένη σημαία σε ουκρανικά λιμάνια
18:24
Αλεξάνδρα Σδούκου για αγρότες: «Δεν μπορεί κάποιος να ζητά χωρίς να συζητά» (vid)
18:12
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ISIS: Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Νιγηρία και η νέα «σταυροφορία» Τραμπ – Το δόγμα της «συμμόρφωσης»
18:01
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην Πάρο – Λύθηκε το χειρόφρενο (pics&vid)
17:50