Ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας» εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή
Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, την προσεχή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, το ανάκτορο του Φιλίππου Β ΄ στις Αιγές , το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας».
Το αναστηλωμένο και αποκαταστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β , εκεί που εστέφθη βασιλιάς ο Μέγας Αλέξανδρος, θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το εντυπωσιακό οικοδόμημα έχει χαρακτηριστεί από τον μελετητή της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner ως ο «Παρθενώνα της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το grtimes, πρόκειται για οικοδόμημα εντυπωσιακό τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε έκταση, μνημείο μοναδικό, που σε συνδυασμό με το Μουσείο που εγκαινιάσαμε ένα χρόνο πριν, μαζί με τον πολιτιστικό πλούτο των Αιγών, δημιουργεί έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο για την πατρίδα μας και μείζον αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Υψηλότερες αποδοχές η ριζική λύση στην ακρίβεια
Liveblog: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στη δυτική Αττική, φόβοι για νέες αναζωπυρώσεις
13:42
Deloitte CEO Business Barometer 2026: Πόσο αισιόδοξοι είναι οι Έλληνες CEOs
13:32
Ιδρύεται το πρώτο φαρμακείο στον Άγιο Ευστράτιο - Δωρεά του επιχειρηματία Γιώργου Κωνσταντέλλη
13:28
Φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
13:22