ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Winter King φέρνει τον Bernard Cornwell στις οθόνες μας για άλλη μια φορά

To Winter King φέρνει τον Bernard Cornwell στις οθόνες μας για άλλη μια φορά
Αυτή η επική, Αρθουριανή, μυθιστορηματική νέα παραγωγή του MGM+ είναι 10 ώρες αιματηρού πολέμου, παγανιστικών τελετών, φρικτών κουρεμάτων και απεριόριστου μη-ρομαντισμού ο οποίος τελικά καλεί όλους τους «ρομαντικούς» με τον Μεσαίωνα photo/MGM+

Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν με τίποτα να μην φάνε junk food μπροστά από την οθόνη, μετά από μία σκληρή μέρα στη δουλειά, τότε η νένα σειρά Winter King είναι μία υπέροχη δικαιολογία για να το κάνουν, αλλά και να το κάνουν σωστά. Πολλοί «κράζουν» τη σειρά από την αρχή που βγήκε αλλά αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει, μιας και δεν γίνεται να αρέσει σε όλους αυτό το Μεσαιωνικό cult έπος δια χειρός Bernard Cornwell μάλιστα.

Αυτή η επική, Αρθουριανή, μυθιστορηματική νέα παραγωγή του MGM+ είναι 10 ώρες αιματηρού πολέμου, παγανιστικών τελετών, φρικτών κουρεμάτων και απεριόριστου μη-ρομαντισμού ο οποίος τελικά καλεί όλους τους «ρομαντικούς» με τον Μεσαίωνα και τον μύθο του Αρθούρου και του Μέρλιν. Να περιμένετε άφθονο σεξ, βία, εκδίκηση...και που και που καλές ερμηνείες.

Άλλωστε είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι μας είμαστε κλεισμένοι μέσα, καθισμένοι πάνω σε βουνά από απομεινάρια φαγητών των γιορτών και περιμένουμε τον θεό του streaming να μας χαρίσει κάτι αξιοπρεπές «κακό» για να δούμε και να κλείσουμε τη μέρα μας με «σύνεση» και πάθος.

Μια προσαρμογή του ομώνυμου βιβλίου του θεού Bernard Cornwell είναι πάντε ευπρόσδεκτη, ακόμη κι αν είναι από την χειρότερη πραγαγωγή. Εδώ μιλάμε για μία σειρά με ώρες ανελέητου σφαξίματος, βαριές δερμάτινες ρόμπες που μυρίζουν ιδρώτα, δρυΐδες με ορέξεις, πνεύματα που σκοτώνουν ασύστολα και όπως είπαμε πολύ, πολύ κακές κομμώσεις οι οποίες όμως ήταν στην μόδα εκείνη την εποχή (μάλλον) και τελικά μας αρέσουν.

Ο γιος και κληρονόμος του Uther Pendragon (Eddie Marsan), του ηγεμόνα του κορυφαίου και πιο πλούσιου βασιλείου Dumnonia, σκοτώνεται από τους Σάξονες. Και κάπου εδώ αρχίζει το αιματηρό γλέντι. Ο Uther κατηγορεί τον νόθο γιο του Arthur (Iain de Caestecker) που δεν προστάτεψε τον αδελφό του στο πεδίο της μάχης και είναι έτοιμος να τον θυσιάσει για να δουν όλοι πόσο καλός βασιλιάς είναι, όταν ο Merlin (Nathaniel Martello-White) επεμβαίνει και συμβουλεύει τον βασιλιά απλά να τον εξορίσει.

Η σειρά έχει πολλά καλά αλλά και πολλά μείον, επειδή όμως είμαστε φαν του είδους, δηλαδή του πολύ «κακού» μεσαιωνικού splatter το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε αυτούς που αναπολούν τις ημέρες του Game Of Thrones και του Centurion (ποιος το θυμάται αυτό το έπος από το 2010 με τον Michael Fassbender;).

Το Winter King είναι μία σειρά που μπορεί να σου προσφέρει άπειρες ώρες ψυχαγωγίας και προτείνεται σε αυτούς που δεν ψάχνουν να βρουν ποιο είναι το νόημα στην...τέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ