ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς η Debbie Harry κάποτε ξέφυγε από τον serial killer Ted Bundy

Πώς η Debbie Harry κάποτε ξέφυγε από τον serial killer Ted Bundy
Η τραγουδίστρια, τώρα 78 ετών, μοιράζεται συχνά την εμπειρία της με τον Ted Bundy με έναν μάλλον χαλαρό τρόπο πλέον. Ο κατά συρροή δολοφόνος είναι ένας από τους πιο γνωστούς δολοφόνους όλων των εποχών. Associated Press

Η Debbie Harry των Blondie είναι μια ταλαντούχα τραγουδίστρια. Η ικανότητά της να χορεύει και να περιφέρεται στη σκηνή την κάνει μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών που έχει δει ποτέ ο κόσμος του ροκ εν ρολ. Αλλά σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της με τίτλο «Face It», ο κόσμος θα μπορούσε να την είχε χάσει από τα νύχια του κατά συρροή δολοφόνου Ted Bundy.

Η τραγουδίστρια, τώρα 75 ετών, μοιράζεται συχνά την εμπειρία της με τον Ted Bundy με έναν μάλλον χαλαρό τρόπο πλέον. Ο κατά συρροή δολοφόνος είναι ένας από τους πιο γνωστούς δολοφόνους των τελευταίων χρόνων. Η παρουσία του στον πολιτισμό έχει τονιστεί κυρίως από τις επανειλημμένες προσπάθειες να καταγραφεί το φονικό του «ξεφάντωμα» απο τον κινηματογράφο. Αφού συνελήφθη, ο Bundy ομολόγησε 30 φόνους σε μια αποτρόπαια περίοδο της αμερικανικής ιστορίας και έλαβε τη θανατική ποινή το 1989. Αποδεικνύεται ότι η Debbie Harry, θα μπορούσε εύκολα να ήταν ένα από αυτά τα θύματα.

Η Debbie Harry είχε πολλές φορές στο παρελθόν συναντήσεις με μερικούς από τους πιο κακούς άνδρες στην αμερικανική ιστορία. Η Debbie Harry θυμάται: «Προσπαθούσα να μπω σε ένα κλαμπ. Ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο σταματάει μπροστά μου και ο τύπος μου προσφέρει μια βόλτα. Εγώ του είπα πως δεν ήθελα. Ήταν όμως πολύ επίμονος και με ρώτησε πού πάω. Ήταν μόνο μερικά τετράγωνα μακριά, και είπε: «Λοιπόν, θα σας κάνω μια βόλτα».

Όταν η Debbie Harry μπήκε στο αυτοκίνητο, κατάλαβε γρήγορα το λάθος της. Το VW Beetle ήταν απογυμνωμένο στο εσωτερικό, οι πόρτες δεν είχαν χερούλια, υπήρχε μόνο μια μικροσκοπική ρωγμή στο παράθυρο και ο οδηγός μύριζε άσχημα — ήταν κανονικά σαν σενάριο ταινίας τρόμου. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν καλή θέση για να βρεθείς. Η Debbie Harry έπρεπε να κάνει κάτι και γρήγορα.

Η τραγουδίστρια άρχισε να κατεβάζει το παράθυρό της, αγωνιώντας, καθώς προσπαθούσε να παραμείνει ήρεμη. Έβαλε το χέρι της έξω από το παράθυρο και άρχισε να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα από έξω. «Μόλις το είδε αυτό ο οδηγός, προσπάθησε να στρίψει πολύ γρήγορα στη στροφή και εγώ πετάχτηκα έξω από το αυτοκίνητο και προσγειώθηκα στη μέση του δρόμου», θυμάται η Debbie Harry.

Η ιστορία έχει εξεταστεί εξονυχιστικά από πολλούς ερευνητές, με μια σχεδόν συνεχή προσπάθεια να απομυθοποιηθεί η συγκλονιστική ιστορία που αμφισβητεί πάντα την άποψη της Debbie Harry για τα γεγονότα. Αλλά, προς τιμήν της, ο η Debbie Harry δεν υποχώρησε ποτέ από την ιστορία της και ήταν πάντα ανοιχτή και ειλικρινής σχετικά με την προσωπική της ζωή, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι μάλλον είναι αλήθεια.

Στα απομνημονεύματα της Blondie Parallel Lives το 2012, είπε: «Ήμουν τόσο τυχερή. Τότε δεν ήξερα τίποτα για τον Ted Bundy». Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε τυχεροί και οι ίδιοι, μιας και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει τη Debbie Harry πριν καν την μάθουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ