ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Nick Cave μοιράζεται την ευχή και τους στόχους του για το 2024

Ο Nick Cave μοιράζεται την ευχή και τους στόχους του για το 2024
Ο διάσημος μουσικός μοιράστηκε με τους θαυμαστές του τις ευχές και τα σχέδια του για το 2024. Associated Press

Όπως όλοι εμείς, ο Nick Cave θέτει τις προθέσεις και τις αποφάσεις του για τη νέα χρονιά. Καθώς το 2024 ξεκινά, ο μουσικός μοιράστηκε τους στόχους του στη λίστα αλληλογραφίας του Red Hand Files.

Μοιράζοντας εβδομαδιαίες απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις των θαυμαστών του, ο Cave γράφει απευθείας στους ακολούθους του σε αυτό το ενημερωτικό blog από το 2018. Κυμαίνεται από βαθιά συγκινητικές συζητήσεις για τη θλίψη, την αγάπη και τη θρησκεία έως πιο χαλαρά θέματα μουσικής, τεχνητής νοημοσύνης και της καθημερινότητας του.

Αυτή την εβδομάδα, στον Cave έγιναν δύο ερωτήσεις: «Θα μπορούσατε να επισημάνετε τρεις μεμονωμένες λέξεις που σας αρέσουν περισσότερο και να εξηγήσετε γιατί;».

«Τρεις από τις αγαπημένες μου λέξεις, και αυτές που βρίσκω τον εαυτό μου να χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες, είναι το ‘Having said that’», ξεκίνησε ο Cave. Μου αρέσει επίσης να λέω «Από την άλλη πλευρά», και ο Seán O'Hagan μου λέει ότι η λέξη που χρησιμοποιώ περισσότερο στο βιβλίο μας, Faith, Hope and Carnage, είναι «Ωστόσο».

Το πώς αυτά τα δύο θέματα συγκλίνουν αποκαλύπτεται μέσα από μια περιεκτική συζήτηση για το ανοιχτό μυαλό. Ο Cave συνεχίζει, «Μου αρέσουν όλες αυτές οι φράσεις γιατί αναγνωρίζουν μια άποψη αλλά και τρυφερά βλέπουν και μια άλλη, προλογίζουν την παρουσίαση ενός σταθεροποιητικού αντεπιχειρήματος».

Για τον Cave, αυτές οι αγαπημένες φράσεις αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό που λείπει από τον κόσμο. Και προσθέτει, «Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει πολύ στη σύγχρονη κουλτούρα μας, δεν είναι δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συναλλάσσονται κυρίως με ένα νόμισμα επιτελεστικής ηθικής αγανάκτησης. Το «λέγοντας αυτό» είναι ο ενοχλητικός και αποδιοργανωτικός εχθρός της πόλωσης, της αυτοδικαίωσης, της μισαλλοδοξίας και της ύβρεως».

Το να ανοιχτεί σε πολλές απόψεις και σχολές σκέψης ήταν μια αποστολή πολλών ετών για τον μουσικό. Λέει, «Όσο δύσκολο κι αν είναι, προσπαθώ να τις εφαρμόσω αμφισβητώντας τις δικές μου σκέψεις – ποιο είναι στην πραγματικότητα το επιχείρημα από την άλλη πλευρά; Με αυτόν τον τρόπο, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολύ άπειρες διαφωνίες, συγκρούσεις και ιδέες που αυτές οι τρεις ανεπιτήδευτες λέξεις μπορούν να βοηθήσουν να λυθούν και να μεσολαβήσουν διευρύνοντας και ενισχύοντας τη συζήτηση».

Αυτή η σκέψη μας οδηγεί στην τελική ευχή του ίδιου του Nick Cave για την Πρωτοχρονιά. «Η απόφασή μου για την επόμενη χρονιά είναι να εξασκήσω, όσο καλύτερα μπορώ, το ανοιχτό μυαλο και την κατανόηση άλλων απόψεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ