ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσές Σφαίρες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά του σινεμά με άρωμα Οσκαρ

Χρυσές Σφαίρες 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά του σινεμά με άρωμα Οσκαρ
Πανέτοιμος ο Τζο Κόι Στο Beverly Hilton για την αποψινή παρουσίαση AP Photo/Ashley Landis

Η λαμπερή τελετή των βραβείων για τις Χρυσές Σφαίρες που θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες για τις ταινίες Barbie και Oppenheimer, ενώ η ταινία Poor things του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια για 7 βραβεία.

Τα κόκκινα χαλιά έχουν ήδη στρωθεί και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την αποψινή 81η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες, σε μία φαντασμαγορική τελετή.

Barbie

Με μία ταινία που ήδη χαρακτηρίζεται ως φαινόμενο, σύμφωνα με τους κριτικούς κινηματογράφου, η ταινία Barbie θέτει υποψηφιότητα για εννέα κατηγορίες: καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), σεναρίου, σκηνοθεσίας, γυναικείας ερμηνείας για τη Μάργκοτ Ρόμπι, δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον Ράιαν Γκόσλινγκ καθώς και τρεις ξεχωριστές συμμετοχές στην κατηγορία του πρωτότυπου τραγουδιού στις Χρυσές Σφαίρες 2024.

AP23335574890637.jpg
Barbie η Μάργκοτ Ρόμπι / Jordan Strauss/Invision/AP

Oppenheimer

Το Oppenheimer, είναι η ματιά του Κρίστοφερ Νόλαν στον Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και η ανάπτυξη της ατομικής βόμβας, με υποψηφιότητες τον Κίλιαν Μέρφι για την ερμηνεία του, την Έμιλι Μπλαντ για δεύτερο γυναικείο ρόλο και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για δεύτερο ανδρικό, αντίστοιχα.

AP23194592122032.jpg
Oppenheimer με Κίλιαν Μέρφι / Vianney Le Caer/Invision/AP

Poor Things

Ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του Poor Things με την Έμμα Στόουν να είναι υποψήφια για πρώτο γυναικείο ρόλο σε κωμωδία ή μιούζικαλ, για τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ.

AP23341138546311.jpg
Poor Things με Έμμα Στόουν / Evan Agostini/Invision/AP

Παρουσιαστής της φετινής τελετής θα είναι o Αμερικανός κωμικός και ηθοποιός Τζο Κόι.

Η λαμπερή βραδιά θα μεταδοθεί από το δίκτυο CBS στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσω του Paramount+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ