ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα χωριό των Ναζί είναι κρυμμένο στους πρόποδες του Χόλιγουντ

Ένα χωριό των Ναζί είναι κρυμμένο στους πρόποδες του Χόλιγουντ
Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Pacific Palisades, το Murphy Ranch είναι ένα ερειπωμένο πλέον χωριό καλυμμένο με γκράφιτι, που μοιάζει λίγο με το πρώην funhouse ενός αμφιλεγόμενου κλόουν του τρόμου. photo: Wikipedia

Τα Universal Studios στο Χόλιγουντ, είναι μια χώρα των θαυμάτων, του ενθουσιασμού και της χαράς. Θέλετε να γίνετε Minion; Απολαύστε την ημέρα σας ενώ βιώνετε το συναρπαστικό rollercoaster Despicable Me Minion Mayhem ή, αν δεν σας αρέσει, προσποιηθείτε ότι έχετε μια οικογένεια που της αρέσει το ντίζελ και πηδήξτε στο Fast and Furious – Supercharged. Αλλά, αν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, γιατί να μην ταξιδέψετε μόλις 40 μίλια νοτιοδυτικά του θέρετρου για να ζήσετε κάτι εντελώς πιο ανατριχιαστικό αλλά εξίσου θαυμαστό: ένα μυστικό χωριό χτισμένο στους λόφους του Λος Άντζελες που χτίστηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Pacific Palisades, το Murphy Ranch είναι ένα ερειπωμένο πλέον χωριό καλυμμένο με γκράφιτι, που μοιάζει λίγο με το πρώην funhouse ενός αμφιλεγόμενου κλόουν του τρόμου. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, η οποία έχει δεχθεί επίθεση από μαρκαδόρους, μπογιές με σπρέι και, άλλα, βρίσκεται μια πραγματική ιστορία τρόμου και παράνοιας, που αποκαλύπτει έναν δημοφιλή αστικό μύθο σχετικά με δύο αμερικάνους Ναζί.

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930, το τεράστιο χωριό φτιάχτηκε για να είναι πλήρως αυτοσυντηρούμενο, συμπεριλαμβανομένου στο έδαφος του μια δεξαμενής καυσίμου, ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης νερού και πολλά καταφύγια και αποθήκες για να διατηρήσει πιθανώς τα προς το ζην των κατοίκων πολύ μετά την ολοκλήρωση μιας επίθεσης. Χτισμένο από τους Winona και Norman Stevens και έναν μυστηριώδη Γερμανό υπήκοο ονόματι Herr Schmidt, πιστεύεται ότι το ζευγάρι, καθώς και ο μετέπειτα ιδιοκτήτης, Jessie M. Murphy, ήταν υποστηρικτές της Silver Legion of America, μιας ρατσιστικής ομάδας του White Supremacy.

Ο μύθος λέει ότι τα κίνητρα του Schmidt ήταν ύποπτα, αλλά απαιτούσαν το χωριό να είναι αυτοβιώσιμο, πείθοντας το ζευγάρι των Αμερικανών να δεσμεύσουν περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να κάνουν το μέρος πραγματικότητα. Μια επιβλητική παρουσία, ο Schmidt πείστηκε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά συγκρατήθηκε από την έλλειψη κεφαλαίων που είχε στη διάθεσή του, αφήνοντας ένα ημιτελές τελικά χωριό που δεν πέτυχε ποτέ τις αρχιτεκτονικές του δυνατότητες.

Στο μυαλό του, το χωριό θα ήταν αρχηγείο του ναζιστικού κόμματος εάν το Τρίτο Ράιχ κατάφερνε ποτέ να επιτύχει τον τελικό του στόχο. Σαφώς ένας φιλόδοξος και προνοητικός, αν και με πολλά ελαττώματα, κτηματομεσίτης, ο Schmidt σίγουρα οραματίστηκε το ναζιστικό κόμμα να αγαπούσε τόσο πολύ το LA που θα ήθελαν να μείνουν.

Σύμφωνα με το μύθο που υπάρχει για το Murphy Ranch, την επόμενη μέρα που έγινε το Περλ Χάρμπορ και συγκλόνισε την αμερικανική συνείδηση ​​το 1941, ο στρατός των ΗΠΑ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκρότημα και όσους διέμεναν σε αυτό.

Όπως έγραψε κάποτε ο μεγάλος σκηνοθέτης και κάτοικος της Καλιφόρνια Τζον Φορντ. Το Ναζιστικό χωριό πράγματι, προσθέτει κάτι πικάντικο στη λαογραφία του μαγικού κόσμου του Χόλιγουντ, όπου γεννήθηκαν όλοι, από τους Minions μέχρι τον Luke Skywalker.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ