ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυστηρό μήνυμα της οικογένειας Παβαρότι στον Ντόναλντ Τραμπ

Αυστηρό μήνυμα της οικογένειας Παβαρότι στον Ντόναλντ Τραμπ
Λουτσιάνο Παβαρότι (φωτογραφία αρχείου) EPA/ ULRICH PERREY

Αυστηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ να μην χρησιμοποιεί στην προεκλογική εκστρατεία του μουσικά κομμάτια με την ερμηνεία του Λουτσιάνο Παβαρότι, έστειλε η οικογένεια του μεγάλου Ιταλού τενόρου.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη επιστολή, την οποία υπογράφουν οι τρεις κόρες, αλλά και η χήρα του Νικολέτα Μαντοβάνι, ο Λουτσιάνο Παβαρότι «δεν θα ενέκρινε τη χρήση των ερμηνειών του από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο».

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η είσοδος Ντόναλντ Τραμπ στον χώρο που έγινε το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Κλίβελαντ, που του έδωσε κι επίσημα το χρίσμα για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, έγινε υπό τους ήχους του Nessun Dorma από την όπερα Turandot, του Τζιάκομο Πουτσίνι, σε ερμηνεία του Λουτσιάνο Παβαρότι. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η πλέον διάσημη άρια του Παβαρότι, χρησιμοποιήθηκε από τον Τραμπ στην εκστρατεία του.

«Όπως έχουν κάνει σε πρώτο πρόσωπο και άλλοι τραγουδιστές, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην συγκεκριμένη χρήση της καλλιτεχνικής αυτής ερμηνείας», τονίζουν στην επιστολή τους προς τον αμερικανό πολιτικό και μεγιστάνα οι συγγενείς του Ιταλού τενόρου, που πέθανε το 2007, σε ηλικία 72 ετών.

«Οι αξίες της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης που ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης στήριξε και εξέφρασε κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, είναι ασύμβατες με τις συνολικές απόψεις τις οποίες υποστηρίζει ο υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ», ξεκαθαρίζουν οι κόρες και η χήρα του Λουτσιάνο Παβαρότι.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει πριν από καιρό πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Rolling Stones, η Adele, οι Queen και οι R.E.M, απαγορεύοντας στον Ντοναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική και τα τραγούδια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ