ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοί που αποδείχθηκαν εκπληκτικά καλοί ηθοποιοί - Ποιοι δεν τα κατάφεραν και τόσο

Μουσικοί που αποδείχθηκαν εκπληκτικά καλοί ηθοποιοί - Ποιοι δεν τα κατάφεραν και τόσο
Σταχυολογήσαμε 15 μουσικούς αστέρες που μας ενθουσίασαν με την υποκριτική τους τέχνη ή που μας έκαναν να θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να μείνουν στη μουσική που γνωρίζουν καλύτερα. Associated Press

Ο σχετικά πρόσφατος θάνατος του θρυλικού ροκ σταρ Meat Loaf δεν μας θύμισε μόνο πόσο μουσικά ταλαντούχος ήταν αλλά και το πέρασμά του από την υποκριτική. Δεν ένιωσε ποτέ παράταιρα στη μεγάλη οθόνη «κλέβοντας» σκηνές σε ταινίες όπως το Fight Club, το The Rocky Horror Picture Show και.... το Spice World: The Movie.

Αλλά ο Meat Loaf δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση όσον αφορά εκπροσώπους της μουσικής - κατά βάση - σκηνής που συμμετείχαν σε ταινίες. Από τη Madonna και την Cher μέχρι στον Prince και τη Jennifer Lopez, διάσημα αστέρια της μουσικής δεν χάνουν τις κινηματογραφικές ευκαιρίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειές τους στέφονται πάντοτε με επιτυχία.

Σταχυολογήσαμε 15 μουσικούς αστέρες που μας ενθουσίασαν με την υποκριτική τους τέχνη ή που μας έκαναν να θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να μείνουν στη μουσική που γνωρίζουν καλύτερα.

Meat Loaf

Ως ασθενής με καρκίνο των όρχεων, του οποίου η θεραπεία τον έκανε να αναπτύξει μεγάλα στήθη, ο Meat Loaf είναι μια από τις πιο συναρπαστικές φιγούρες στο Fight Club του David Fincher. Ο αείμνηστος ροκ σταρ επέδειξε αληθινό πάθος, με τον «συνεργάτη» του στη σκηνή, Edward Norton να φαίνεται «λίγος» μπροστά του.

Cher

Η Cher είναι η απόλυτη ποπ σταρ που έγινε ηθοποιός, με το ταλέντο της να λάμπει και στην οθόνη. Το Moonstruck της χάρισε ένα Όσκαρ, για τον ρόλο της χήρας που βρίσκει απροσδόκητα μια νέα αγάπη, αλλά είναι εξίσου λαμπρή ως ανύπαντρη μητέρα στο Mermaids του 1990, ως εργαζόμενη σε πυρηνικό εργοστάσιο και ως μία από τις μάγισσες του Eastwick. Είναι κριμα που δεν έκανε περισσότερες ταινίες.

Lady Gaga

Μία από τις μεγάλες απολαύσεις του House of Gucci ήταν ότι η Lady Gaga έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία. Αλλά και στο A star is born, η ποπ σταρ έδωσε μία πολύ δυνατή ερμηνεία.

Ed Sheeran

Ένας από τους δύστροπους αστέρες της ποπ που δεν πείθει ακόμη και όταν παίζουν αποκλειστικά τον εαυτό τους σε ταινίες, ο Ed Sheeran δεν είναι πολύ καλός ηθοποιός. Στην έκτακτη συμμετοχή του στη μουσική κωμωδία Yesterday του Danny Boyle, ο Sheeran είναι σαν ρομπότ Δεν μπορείς να καταλάβεις αν προσπαθεί να σε κάνει να γελάσεις ή αν σχεδιάζει να σκοτώσει τους συμπρωταγωνιστές του.

Whitney Houston

Η Whitney Houston ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι τελικά είπαν οι κριτικοί. Ρίξτε μια ματιά στο πολύ καλό και πλέον κλασικό «Bodyguard».

Britney Spears

Η Britney Spears δεν έλαβε ποτέ τα εύσημα που της αξίζουν για τη συμμετοχή της στην ταινία Crossroads, ένα δράμα ενηλικίωσης. Αλλά και στον μικρό ρόλο ως σκληροπυρηνική χριστιανή στο Will & Grace αποκαλύπτει την κωμική πλευρά της.

Mick Jagger

Ο frontman των Rolling Stones είναι υπνωτιστικά καλός στο κλασικό θρίλερ του Nicolas Roeg «Performance». Ο Mick Jagger – όπως πολλά από τα αστέρια αυτής της λίστας - υποδύεται λίγο-πολύ μια εκδοχή του εαυτού του στην ταινία, αν και με μία δόση εγκόσμιου ερωτισμού.

Madonna

Είναι πραγματικά βασανιστικό να παρατηρείς την ανικανότητα της Madonna να παίξει στις περισσότερες ταινίες της (και είναι αρκετές θα λέγαμε), με εξαίρεση ίσως την «Evita» που δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.

Beyoncé

Όσο και αν προσπάθησε, η Beyoncé δεν ήταν ποτέ η σπουδαιότερη ηθοποιός, κάτι παρόμοια μέτριο με τη Madonna. Ευτυχώς, φαίνεται να έχει σταματήσει να προσπαθεί να είναι και ηθοποιός τον τελευταίο καιρό.

Harry Styles

Ο Harry Styles δεν είχε πολλά να κάνει στο «Dunkirk» του Nolan, θα μπορούσε όμως εύκολα να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο πρωταγωνιστή. Ίσως εδώ έχουμε ένα ταλέντο που εξελίσσεται. O χρόνος θα δείξει.

Prince

Όπως και η Madonna, ήταν πολύ αποπροσανατολισμένος ως ηθοποιός. Μάλλον το βίντεο του Purple Rain ήταν το μόνο όπου η υποκριτική του άξιζε.

Victoria Beckham

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Victoria Beckham είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς σε αυτήν τη λίστα, επειδή κατανοεί τον λεγόμενο «κωμικό χρονισμό» δηλαδή την χρήση των παύσεων και του ρυθμού, πριν πει την αστεία ατάκα - κάτι το οποίο δεν έχουν πολλοί. Το «Spice World: The Movie» είναι ένα χάος από όλες τις απόψεις, αλλά η Victoria Beckham είναι η μόνη που το λέει η καρδιά της μπροστά στην κάμερα.

Pete Doherty

Μάλλον μία λάθος κίνηση για τον κάποτε μεγαλύτερο ροκ σταρ της Μ. Βρετανίας. Δεν του πάει με τίποτα η δραματική τέχνη όπως και να το κάνουμε.

Justin Timberlake

Για να είμαστε δίκαιοι, όλοι είναι υπέροχοι όταν τους σκηνοθετεί ο David Fincher, αλλά ο Justin Timberlake εξακολουθεί να αξίζει τα εύσημα για την ύπουλη, πονηρή ερμηνεία του στο The Social Network, όπου υποδύθηκε τον ιδρυτή της Napster, Sean Parker. Είναι πραγματικά απολαυστικός.

Jennifer Lopez

Ίσως μία από τις ποπ σταρ που έκανε τελικά ανάλογη καριέρα στο σινεμά και μάλιστα εξίσου ποιοτική. Ίσως από τις καλύτερες περιπτώσεις σε αυτήν εδώ τη λίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ