ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην κορυφή του Netflix η πιο τρομακτική ταινία που έχει ανέβει ποτέ στην πλατφόρμα

Στην κορυφή του Netflix η πιο τρομακτική ταινία που έχει ανέβει ποτέ στην πλατφόρμα
Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του chart, ξεπερνώντας τις πρωτότυπες ταινίες του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Orion and the Dark και του θρίλερ Lift του Kevin Hart. photo/Netflix

Το Haunt, μια σκοτεινή ταινία τρόμου του 2019, έφτασε στην κορυφή του βρετανικού κινηματογραφικού chart του Netflix – και οι θεατές το δηλώνουν «απίστευτα τρομακτικό».

Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του chart, ξεπερνώντας τις πρωτότυπες ταινίες του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Orion and the Dark και του θρίλερ Lift του Kevin Hart. Κερδίζει επίσης την πιο πρωταγωνιστική ταινία δράσης Ambulance, με τον Jake Gyllenhaal, που έφτασε στην πλατφόρμα την Παρασκευή (2 Φεβρουαρίου).

Η δημοτικότητα του Haunt είναι ιδιαίτερα συγκλονιστική καθώς έλαβε μια απίστευτα περιορισμένη κυκλοφορία στις αίθουσες στις ΗΠΑ το 2019 και δεν έπαιξε στους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Haunt περιστρέφεται γύρω από έξι εφήβους που περνάνε την ώρα τους σε ένα στοιχειωμένο σπίτι το εν μέσω Halloween, αλλά τελικά οι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα. Μόλις μπουν, όμως, ανακαλύπτουν ότι η υποψία τους δεν είναι ψεύτικη, και αρχίζουν να καταδιώκονται και να δολοφονούνται από μια τριάδα μασκοφόρων δολοφόνων.

Αλλά δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν πολύ οι συγκινήσεις της ταινίας, καθώς το Haunt είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία από τους Scott Beck και Bryan Woods, οι οποίοι συνυπέγραψαν επίσης το φιλμ τρόμου A Quiet Place το 2018.

Αυτή η ταινία, με πρωταγωνιστές τους John Krasinski και Emily Blunt, ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2018. Κέρδισε 341 εκατομμύρια δολάρια (269 εκατομμύρια £) με προϋπολογισμό μόλις 17 εκατομμύρια δολάρια (13 εκατομμύρια £). Ένα sequel κυκλοφόρησε το 2021 και ένα prequel αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ