ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο πιο κοντά. Βρέθηκε ανέκδοτο cartoon του Ντίσνεϊ

Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο πιο κοντά. Βρέθηκε ανέκδοτο cartoon του Ντίσνεϊ
BFI

Το British Film Institute ανακάλυψε στα αρχεία του ανέκδοτη ταινία κινουμένων σχεδίων από το χέρι του Ντίσνεϊ που κανείς δεν είχε δει από το 1928.

“Tα Κουδούνια Του Ελκήθρου” (Sleigh Bells) που η τύχη του αγνοούταν από τη δεκαετία του 1920 έχει διάρκεια έξι λεπτών και το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κάνει ένα δώρο σε όλους μετά από 87 χρόνια.

“Τι ωραίο δώρο να ανακαλύπτεις μια ταινία της Γουόλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί για πολύ καιρό και να μπορείς να δείξεις το “Sleigh Bells” σε ένα εντελώς νέο κοινό 87 χρόνια μετά τη δημιουργία του”, δήλωσε ο Ρόμπιν Μπέικερ, συντηρητής και επικεφαλής των αρχείων του BFI.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο πρώτος χαρακτήρας που έκανε σκίτσο ποτέ το στούντιο των παιδικών ονείρων, τον “Όσβαλντ, το γουρλίδικο κουνέλι”. “Aτίθασος και σκανδαλιάρης” o Όσβαλντ που αν και κουνέλι ήταν πρόγονος του ευφυέστατου ποντικού Μίκι Μάους επινοήθηκε το 1927 ενώ το φιλμ μικρού μήκους είναι μια συνεργία των
Γουόλτ Ντίσνεϊ και Ουμπ Ίουερκς.

“Οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον Όσβαλντ είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας των στούντιό μας, και εργαζόμαστε σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βρούμε ταινίες που λείπουν, με κινηματογραφικά ταμεία και ιδιώτες συλλέκτες” σχολίασε ο Άντριου Μίλσταϊν, πρόεδρος των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ.

Τα “ Κουδούνια Του Ελκήθρου” θα ακουστούν ολοκληρωμένα στην παγκόσμια πρεμιέρα τους στις 12 Δεκεμβρίου στο Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ