ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕCHO | Rising Stars: Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα πιο λαμπρά ανερχόμενα αστέρια της μουσικής

ΕCHO | Rising Stars: Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα πιο λαμπρά ανερχόμενα αστέρια της μουσικής

Η προπώληση για όλες τις συναυλίες έχει αρχίσει.

Με το βλέμμα στραμμένο σε νεαρούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν διεθνώς για τις επιδόσεις και το ταλέντο τους, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλωσορίζει στη σκηνή του, για μια ακόμη χρονιά, τα πιο λαμπρά ανερχόμενα αστέρια του μουσικού στερεώματος, τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό των Rising Stars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO).

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μαρτίου (9 & 10/3), διοργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τρεις εξαίρετοι σολίστ και ένα σχήμα μουσικής δωματίου: το Σάββατο 9 Μαρτίου εμφανίζονται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος ο γερμανός φαγκοτίστας Mathis Stier [Μάτις Στηρ] (19:00) και το Κουαρτέτο Sonoro από τη Γάνδη (21:00), ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο, δίνει ρεσιτάλ ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας ο σκοτσέζος πολυβραβευμένος σολίστ Sean Shibe [Σων Σίμπε] (19:00). Το διήμερο των Rising Stars ολοκληρώνεται με τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου του γερμανού βιρτουόζου Sebastian Heindl [Σεμπάστιαν Χάιντλ] (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 21:00).

Φέτος, στο πλαίσιο των Rising Stars, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με το El Sistema Greece. Ο Sean Shibe επισκέπτεται Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Αττική (09.03) και ο Sebastian Heindl υποδέχεται τα παιδιά στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου (10.03). Ακόμη, ο Mathis Stier δίνει masterclass φαγκότου (10.03) και το Κουαρτέτο Sonoro διοργανώνει mentoring workshop με τα έγχορδα της διαπολιτισμικής συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece (10.03).

Η προπώληση για όλες τις συναυλίες έχει αρχίσει.

Δείτε το trailer των Rising Stars εδώ:

Mathis Stier

Σάββατο 9 Μαρτίου | 19:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Σε αυτό το ρεσιτάλ, ο ταλαντούχος γερμανός σολίστ Mathis Stier, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, αναδεικνύει το βελούδινο ηχόχρωμα του φαγκότου, διατρέχοντας ένα ευρύ φάσμα της μουσικής δημιουργίας, μέσα από το συνθέσεις για σόλο φαγκότο αλλά και για φαγκότο και πιάνο: από την Clara Schumann και τον Philipp Friedrich Boddecker μέχρι τον Camille Saint-Saëns, τον Heinz Holliger και τον Daniel Snyder. Στη συναυλία του θα ακουστεί επίσης το έργο «Remembering», παραγγελία στη σύγχρονη συνθέτρια María Sigfúsdóttir. Μαζί του επί σκηνής, η γιαπωνέζα πιανίστα Rie Akamatsu.

Sean-Shibe-(c)-Kaupo-Kikkas-2.jpg

Sonoro Quartet

Σάββατο 9 Μαρτίου | 21:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Στο δεύτερο ρεσιτάλ του διημέρου, το Κουαρτέτο Sonoro, το οποίο ιδρύθηκε το 2019, εδρεύει στη Γάνδη και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον αξιόλογα σχήματα μουσικής δωματίου της γενιάς του, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό συνθέσεις υψηλών αξιώσεων: το Κουαρτέτο «Ραζουμόφσκι» του Beethoven, έργο-ορόσημο του ευρωπαϊκού Κλασικισμού, το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 8 του Shostakovich, αλλά και τη νέα δημιουργία με τίτλο «Tsunami», παραγγελία του Κουαρτέτου Sonoro στη βελγίδα συνθέτρια Annelies Van Parys. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Sarah Jégou-Sageman και Jeroen De Beer (βιολί), Séamus Hickey (βιόλα) και Léo Guiguen (βιολοντσέλο).

Sean Shibe

Κυριακή 10 Μαρτίου | 19:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται στο κοινό ο πολυβραβευμένος σολίστ της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας Sean Shibe. Υπερβατικός και τολμηρός ερμηνευτής χωρίς στεγανά στις μουσικές του επιλογές, έρχεται στο Μέγαρο με ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που μας ταξιδεύει από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας συνδυάζοντας συνθέσεις Gubaidulina, Barrios, J. S. Bach, von Bingen, Messiaen, Reich, Eastman. Σημαντικός σταθμός του μουσικού του ταξιδιού, το πρώτο σολιστικό έργο για μη πληκτροφόρο όργανο που έγραψε για τον νεαρό δεξιοτέχνη ο σύγχρονος βρετανός συνθέτης Thomas Adès, κατόπιν παραγγελίας.

Sebastian Heindl

Κυριακή 10 Μαρτίου | 21:00 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Προικισμένος βιρτουόζος με μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό και οργανίστας στον Ναό της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου στο Βερολίνο, ο Sebastian Heindl, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που καταπιάνεται όχι μόνο με τη μουσική εκτέλεση, αλλά και με τη σύνθεση. Στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μια δική του τοκάτα και φούγκα με ροκ και μπλουζ αναφορές καθώς και εμπνευσμένες μεταγραφές για εκκλησιαστικό όργανο διάσημων κομματιών της Clara Schumann και του Saint-Saëns από τον τον ίδιο. Ο Sebastian Heindl θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, και μια νέα δημιουργία (παραγγελία ειδικά για την περιοδεία των Rising Stars) που υπογράφει ο σύγχρονος γερμανός συνθέτης Moritz Eggert

Rising Stars

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων

Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), ο οποίος συνδέει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες ως Rising Stars στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995, μέσα από τη σειρά Rising Stars, ο ΕCHO έχει συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. Στόχος του θεσμού είναι επίσης να προαγάγει τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών. μουσική σκηνή.

Sebastian_Heindl_23.jpg

Xορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, ΚΟSMOS 93.6,

COSMOTE TV, ATTICA MEDIA GROUP, ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, VOICE 102.5, ΑΘΗΝΑ 9.84, CNN.GR, QUEEN.GR, CULTURENOW.GR, IN2LIFE.GR, ΜΟNOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, METEO.GR

Τιμές εισιτηρίων (για κάθε μεμονωμένη συναυλία)

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15€

Eισιτήρια

210 72 82 333 ● megaron.gr

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

ΔΗΜΟΦΙΛΗ