ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To «The Gentlemen» του Guy Ritchie θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές του

To «The Gentlemen» του Guy Ritchie θυμίζει τις παλιές, καλές εποχές του

Στιγμιότυπο από την σειρά του Guy Ritchie «The Gentlemen» που παίζεται στο Netflix.

photo/Netflix

Ο Guy Ritchie μας εκπλήσσει και μας θυμίζει τις παλιές του καλές μέρες με τον καταιγιστικό ρυθμό και τους έξυπνους διαλόγους στη νέα του σειρά «The Gentlemen». 

Στις αριστοκρατίες σε όλο τον κόσμο, ο βαθμός και ο τίτλος είναι πρωταρχικής σημασίας. Τοποθετημένο στον ίδιο κόσμο με την ομώνυμη ταινία του 2019, η νέα σειρά του Guy Ritchie στο Netflix, «The Gentlemen», είναι μια δυνατή και αστεία ιστορία για την κληρονομιά, την οικογένεια και τις συγκινήσεις της παρανομίας.

Ενώ η τηλεοπτική εκπομπή διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο καστ χαρακτήρων, η ιδέα της σειράς εστιάζει σε έναν παρόμοιο εγκληματικό υπόκοσμο που απεικόνισε ο Ritchie στην ταινία του — δεν απαιτείται όμως καμία προηγούμενη γνώση της ταινίας.

Η σειρά ανοίγει στην Τουρκία με τον λοχαγό του στρατού των Ηνωμένων Εθνών, Eddie Halstead (ένας στωικά γοητευτικός Theo James) και την ομάδα του να πραγματοποιούν ελέγχους στα σύνορα με τη Συρία. Ταπεινός και γενικά συμπαθής, ο Eddie παραμένει ήρεμος και συγκεντρωμένος όταν τον καλούν ξαφνικά σπίτι εν μέσω ειδήσεων για την επιδείνωση της υγείας του πατέρα του.

Φτάνοντας στο ανακτορικό κτήμα της οικογένειάς του, χαιρετά την υπέροχη μητέρα του, τη λαίδη Σαμπρίνα (Τζόλι Ρίτσαρντσον), τη μικρότερη αδερφή του Τσάρλι (Τζάσμιν Μπλάκμποροου) και τον διαβόητο μεγαλύτερο αδερφό του, τον Φρέντι (Ντάνιελ Ινγκς).

Κάπου εκεί αρχίζει ένας στρόβιλος από απρόοπτα γεγονότα και συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Σε αντίθεση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αυτοί οι γαλαζοαίματοι φτιάχνουν τους δικούς τους κανόνες. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Eddie και η οικογένεια μαθαίνουν ότι έχει κληρονομήσει τον τίτλο, την περιουσία και όλους τους «πονοκεφάλους» και τα προνόμια που συνεπάγεται η κληρονομιά.

Δυστυχώς για τον Eddie, δεν είναι μόνο η κατάρρευση του μεγάλου του αδερφού, ο οποίος είναι εξαρτημένος από ουσίες, που πρέπει να διαχειριστεί μαζί με τον νέο του τίτλο. Τις ημέρες που ακολουθούν την ανάγνωση της διαθήκης, μαθαίνει ότι τα 15.000 στρέμματα της οικογένειας στεγάζουν επίσης έναν τομέα μιας τεράστιας αυτοκρατορίας παράνομης κάνναβης υπό την αρμοδιότητα του μαφιόζου Μπόμπι Γκλας (Ρέι Γουίνστον) και διευθύνεται από την κόρη του, την άψογα ντυμένη και γοητευτική Susie (Kaya Scodelario).

Αναγκασμένος να τιμήσει τη συμφωνία του μπαμπά του με την οικογένεια Γκλας μέχρι να μπορέσει να υπολογίσει μια στρατηγική εξόδου, ο Έντι συναντά μια σειρά από άτακτους και παράλογους χαρακτήρες.

Από τον πανούργο Stanley Johnston (Giancarlo Esposito), έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο που σκοπεύει να αγοράσει το αρχοντικό Halstead, μέχρι μια ασταθή εγκληματική οργάνωση με έδρα το Λίβερπουλ που διευθύνεται από μια τρομακτική θρησκευτική προσωπικότητα που ονομάζεται The Gospel.

Τίποτα στη στρατιωτική εκπαίδευση του Eddie δεν θα μπορούσε να τον προετοιμάσει για όλο αυτό. Ωστόσο, παρά τους πυροβολισμούς, τις προδοσίες και τις επιθέσεις με μαχαίρια, ο Eddie συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι η ζωή του γκάνγκστερ μπορεί να είναι ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει.

Ο Ritchie εδώ μας εκπλήσσει μιας και μας θυμίζει τις παλιές του καλές μέρες με τον καταιγιστικό ρυθμό και τους έξυπνους διαλόγους. Μία σειρά που αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία αν σου άρεσαν ταινίες όπως το «Δύο Καπνισμένες Κάνες» και το «Snatch».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ