ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Colin Farrell «λάμπει» στην neo noir σειρά «Sugar»

Ο Colin Farrell «λάμπει» στην neo noir σειρά «Sugar»

Ο Colin Farrell ως John Sugar στη νέα σειρά «Sugar» από την Apple TV.

photo/Apple TV

Όταν μας συστήνεται για πρώτη φορά ο John Sugar (Colin Farrell), λέει ότι δεν του αρέσει «να πληγώνει τους ανθρώπους». Είναι κατά τη διάρκεια μιας σκηνής βίας που το λέει αυτό, και συνεχίζει να μεταδίδει αυτό το αντικρουόμενο αίσθημα σε διάφορα επεισόδια, συχνά προτού χρησιμοποιήσει το σώμα του για να προκαλέσει πόνο σε άλλο άτομο.

Αν και δεν είναι κάτι που κάνει συχνά – κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει τους ανθρώπους– μερικές φορές γίνεται απαραίτητο. Με κάθε παραδοχή ενοχών, αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε ότι ίσως ο John Sugar δεν είναι στην πραγματικότητα μια αληθινή απεικόνιση του ποιος είναι πραγματικά ο άντρας.

Ενώ το «Sugar» ξεκινά με τον ίδιο τρόπο με πολλούς από τους προκατόχους του, γίνεται γρήγορα προφανές ότι αυτό που παρακολουθούμε είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι ιστορίες ντετέκτιβ είναι παλαιότερες από την ίδια την τηλεόραση και με σειρές όπως το «True Detective» και το «Perry Mason», αυτό που χρειάζεται αυτό το είδος για να επιβιώσει είναι κάτι εντελώς μοναδικό, είτε πρόκειται για ιδιαίτερους χαρακτήρες είτε για ανατροπές στο σενάριο.

Εδώ, οι καλές εμπνεύσεις είναι εμφανείς, αλλά έχουν δημιουργηθεί με τρόπο που εξυψώνουν το υλικό της σειράς και τους χαρακτήρες της. Οι δημιουργοί γνωρίζουν ότι το να ακολουθείς έναν ντετέκτιβ μπορεί να είναι συναρπαστικό αλλά την ίδια στιγμή τρομερά βαρετό αν δεν προσέξεις. Εν προκειμένω, το μυστήριο του «Sugar» και οι χαρακτήρες του, φτιάχνουν μία σειρά που μοιάζει προορισμένη για μεγαλείο.

Η πλοκή

Η σειρά ακολουθεί την ζωή του ιδιωτικού ντετέκτιβ John Sugar, ο οποίος αφού τελειώνει μια αποστολή στο Τόκιο, προσλαμβάνεται για να βρει την εξαφανισμένη εγγονή του αινιγματικού παραγωγού του Χόλιγουντ Τζόναθαν Σίγκελ (James Cromwell).

Καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει τη μυστηριώδη εξαφάνισή της, ο John Sugar αρχίζει να ανακαλύπτει οικογενειακά μυστικά που δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλυφθούν, ωθώντας τον ίδιο και την οικογένεια Siegel σε μια καθοδική σπείρα.

Από τις αμαρτίες του John Sugar που μας αφηγείται η ιστορία, μέχρι τα ατελείωτα εμπόδια που πρέπει να πηδήξει για να ολοκληρώσει αυτή την αποστολή, ο πρωταγωνιστής είναι ένας άντρας κάτω από έναν μανδύα μυστικότητας. Τελικά, αυτά τα μυστικά μπορεί να τον θάψουν την ίδια στιγμή όμως ο θεατής δεν βαριέται ούτε λεπτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ