ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Scoop μας εξηγεί πόσο μεγάλη δύναμη έχει η τηλεόραση στη ζωή μας

Το Scoop μας εξηγεί πόσο μεγάλη δύναμη έχει η τηλεόραση στη ζωή μας

Η Gillian Anderson υποδυόμενη την Emily Maitlis, σε σκηνή από το Scoop. 

© 2023 Netflix, Inc.

Το «Scoop» επικεντρώνεται στην πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε τον Νοέμβριο του 2019 ο πρίγκιπας Andrew στην Emily Maitlis και στην εκπομπή Newsnight του BBC. Εκεί μίλησε για τη σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Jeffrey Epstein καθώς και για τις καταγγελίες της Virginia Giuffre σε βάρος του.

Στη συνέντευξη του 2019, ο Πρίγκιπας Andrew υπερασπίστηκε τη φιλία του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο και κατηγορούμενο για σωματεμπορία Jeffrey Epstein, και απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του ίδιου με την αδιανόητη φράση:

«Δεν ίδρωνα εκείνη την εποχή επειδή είχα υποστεί αυτό που θα περιέγραφα ως υπερβολική δόση αδρεναλίνης στον πόλεμο των Φόκλαντ, όταν με πυροβόλησαν και απλά… μου ήταν σχεδόν αδύνατο να ιδρώσω».

Την Maitlis υποδύεται η Gillian Anderson, ενώ τον δούκα του Γιορκ ο πρωταγωνιστής του «The Diplomat» Rufus Sewell. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με BAFTA, Philip Martin σε σενάριο των Peter Moffatt και Geoff Bussetil.

Επίσης η Keeley Hawes υποδύεται την πρώην προσωπική γραμματέα του πρίγκιπα, Amanda Thirsk και η Billie Piper την Sam McCalister, τη παραγωγό του «Newsnight», που εξασφάλισε την πολύκροτη συνέντευξη και που έγραψε το ομότιτλο βιβλίο στo οποίo και βασίζεται η ταινία.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη δύναμη σε κάθε σκηνή του «Scoop», με τη Sam να μας ωθεί προς τα εμπρός καθώς κυνηγάει την είδηση στα λόμπι και τους διαδρόμους με τις ψηλοτάκουνες μπότες της.

Το να παρουσιάζουμε ολόκληρο τον ειδησεογραφικό οργανισμό του BBC ως ένα σωρό βαρετούς δημοσιογράφους χωρίς καλές ιδέες είναι πιθανώς πολύ άδικο, αλλά αυτό είναι, ουσιαστικά, μια αουτσάιντερ ιστορία.

Η Sam, η πράκτορας συνεντεύξεων, αυτή που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, κανόνισε τη συνέντευξη του αιώνα. Με τον δικό της πονηρό τρόπο, η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στους παραγωγούς.

Η ταινία αξίζει και μπορεί να δώσει μία καλή εικόνα για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια των τηλεοπτικών εκπομπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ