ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πομπηία: Στο «φως» άγνωστη αίθουσα - Η Ωραία Ελένη και ο Τρωϊκός Πόλεμος σε τοιχογραφίες

Πομπηία: Στο «φως» άγνωστη αίθουσα - Η Ωραία Ελένη και ο Τρωϊκός Πόλεμος σε τοιχογραφίες

Τοιχογραφίες που ανακαλύφθηκαν στην Πομπηία

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πομπηία φέρνει στο «φως» μια αίθουσα με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τον Τρωϊκό Πόλεμο. 

Πρόκειται για μια αίθουσα, μήκους 15 μέτρων και πλάτους έξι μέτρων πλούσιες σε τοιχογραφίες στις οποίες διακρίνονται η Ωραία Ελένη, ο Πάρις, η Κασσάνδρα και ο Απόλλωνας.

Είναι τοιχογραφίες που έχουν ιδιαίτερη αναφορά στον ηρωισμό, αλλά και στην δύναμη της μοίρας.

Η αίθουσα ανήκε σε μια εύπορη οικογένεια και στον χώρο αυτό οι οικοδεσπότες έτρωγαν και συνομιλούσαν με τους φιλοξενουμένους τους.

Βρίσκεται δίπλα σε εσωτερική αυλή και σε μια εσωτερική σκάλα, στην οποία υπάρχει σχέδιο με κάρβουνο, στο οποίο απεικονίζονται δύο μονομάχοι και ένας φαλλός.

«Την νύχτα, με αναμμένα τα λυχνάρια, οι μυθικές φιγούρες των τοιχογραφιών θα έμοιαζαν σίγουρα να κινούνται», εξηγούν οι αρχαιολόγοι.

«Η Πομπηία είναι ένας θησαυρός που μας αφήνει πάντα άναυδους. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε φορά που τον ανοίγουμε και είμαι ευτυχής που στον τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό αυξήσαμε τα κονδύλια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν νέες ανασκαφές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ