Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Με το μήνυμα «Διαβάζω και Αλλάζω» φωταγωγήθηκε το μέγαρο της Βουλής
Με το λογότυπο «Διαβάζω και Αλλάζω» φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
AΠΕ ΜΠΕΜε το λογότυπο της δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, φωταγωγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/4) το Μέγαρο της Βουλής στην Πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το μήνυμα: «Διαβάζω και Αλλάζω».
Η συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, ήταν στο πλαίσιο συμμετοχής της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Περίπατο Βιβλίου, που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.
Επίσης, στο Μέγαρο της Βουλής, το Τμήμα Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης διεξήχθη εκδήλωση με θέμα «Η Χάρτα, ο Ρήγας και η εποχή του», όπου κάθε γκρουπ επισκεπτών κατά την έξοδό του διερχόταν του Περιστυλίου, όπου εκτίθεται η Χάρτα.
Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, υλοποίησε ακόμη μία δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας (σ)τα αρχεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής».
Εκεί, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχεία και την ιστορία του Κοινοβουλίου, να ενημερωθούν για τα στάδια διαχείρισης και τους τρόπους αξιοποίησής τους και παράλληλα να περιηγηθούν στα εργαστήρια συντήρησης και ψηφιοποίησης.
Τέλος, στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο διεξήχθη δράση φιλαναγνωσίας για οικογένειες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η εκδοτική ελληνική συμμετοχή στις τέσσερις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου
Παρίσι: Δυναμική η ελληνική συμετοχή στο φετεινό Φεστιβάλ Βιβλίου
Η θρυλική ζωή της Σίρλεϊ Μακ Λέιν στις σελίδες του νέου της βιβλίου «The Wall of Life»
Σε ισχύ νέα μέτρα προστασίας στη Σαντορίνη: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ - Πού απαγορεύεται η διέλευση (χάρτες)
22:45
Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι το 2026 «θα μπορούσε να είναι ακόμη μια χρονιά μαχών» σε όλα τα μέτωπα
22:38
Στις ΗΠΑ ο βασιλιάς Κάρολος: Η κρίσιμη επίσκεψη υπό την σκιά της ένοπλης επίθεσης στην Ουάσινγκτον
22:27
Βουλή: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ
22:16