ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν πώς ο Μάθιου Πέρι έλαβε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν πώς ο Μάθιου Πέρι έλαβε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης

Ο Matthew Perry.

AP

Δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες, η Αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και η Ταχυδρομική Υπηρεσία Επιθεώρησης των ΗΠΑ, εμπλέκονται στην κοινή έρευνα για τον θάνατο του αγαπητού ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο αστέρας του «Friends» Μάθιου Πέρι, ο οποίος βρέθηκε να επιπλέει μπρούμυτα στην πισίνα του σπιτιού του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023, πέθανε ως αποτέλεσμα «οξείας επίδρασης της κεταμίνης» και επακόλουθο πνιγμού, ανέφερε προηγουμένως το CNNi.

Το τμήμα ληστειών-ανθρωποκτονιών του LAPD ηγήθηκε της αρχικής έρευνας θανάτου λόγω του υψηλού προφίλ του Πέρι και συνέχισε να ερευνά την πηγή της κεταμίνης μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης νεκροψίας τον Δεκέμβριο, σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατό του.

«Υποθετικά υπάρχει ενδεχόμενο ποινικής ενοχής ανάλογα με το τι θα δείξει η έρευνα, αλλά σε αυτό το σημείο δεν είμαστε ακόμη σίγουροι», είπε ο διοικητής του LAPD, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξετάζουν από πού πήρε τα ναρκωτικά ο Perry και ποιος τα προμήθευε.

Η DEA δεν είχε κανένα σχόλιο για την έρευνα και η εκπρόσωπος Rosa Valle-Lopez παρέπεμψε ερωτήσεις στο LAPD. Ο Πέρι «αναφέρθηκε ότι λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος», ανέφερε η έκθεση νεκροψίας.

Η τελευταία γνωστή θεραπεία του Πέρι ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με την αυτοψία, πολύ πέρα ​​από τον χρόνο που θα ήταν ακόμα στο σύστημά του από τη θεραπεία.

Ο αγαπημένος, υποψήφιος για Emmy ηθοποιός είχε μια καριέρα δεκαετιών, κυρίως ως ο συμπαθής Τσάντλερ Μπινγκ στη κωμική σειρά "Friends" του NBC μεταξύ 1994 και 2004, με πρωταγωνιστές τους Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston και Lisa Kudrow. Εμφανίστηκε επίσης στη μεγάλη οθόνη σε ταινίες όπως "Fools Rush In", "The Whole Nine Yards" και "17 Again".

LAPD and federal authorities investigating source of ketamine that led to Matthew Perry’s death

ΔΗΜΟΦΙΛΗ