ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικές ταινίες βραβεύτηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Ελληνικές ταινίες βραβεύτηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο
indiewire.com

Η Επιτροπή Νέων του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο απένειμε βραβείο στην ταινία του Στέργιου Πάσχου, 'Afterlov', η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente).

Με βραβείο «έφυγε» από τη διοργάνωση και η μικρού μήκους ταινία «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου που διαγωνιζόταν στο διεθνές τμήμα ταινιών μικρού μήκους Pardi di Domani.

H πρώτη μεγάλου μήκους του Στέργιου Πάσχου, 'Afterlov', είναι μια κωμική, συγκινητική και καυστική µεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας. Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρείας Marni Films, Faliro House και της ΕΡΤ.

Στη μικρού μήκους «Αλεπού», η Ζακλίν Λέντζου επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, θεματική που την έχει απασχολήσει και στα προηγούμενα κινηματογραφικά της έργα, «Luz», όπως και στο «Μπλε Δεκατρία», που συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ και βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ