Πέθανε ο Γάλλος τραγουδιστής Πασκάλ Ντανέλ - Μεγάλη του επιτυχία τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γάλλος τραγουδιστής Πασκάλ Ντανέλ σε ηλικία 80 ετών, γνωστός από την επιτυχία του τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο.
«Πέθανε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο», δήλωσε στο AFP ο ατζέντης του Κριστιάν Ζομ.
Ο γιος του Ζαν-Πιερ Ντανέλ επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατό του. «Χειρουργήθηκε και υπέστη καρδιακή προσβολή».
Ο Ντανέλ, ο οποίος γεννήθηκε το 1944, ξεκίνησε την καριέρα του ως κιθαρίστας και τραγουδιστής σε ροκ συγκρότημα.
Ως τραγουδοποιός, έγραψε την πρώτη του επιτυχία «Η παραλία για τους ρομαντικούς» το 1966, η οποία σημείωσε επιτυχία στην Ευρώπη, καθώς και στη Βραζιλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία.
Εμπνευσμένος από τον Χέμινγουεϊ
Στα τέλη του 1966 κυκλοφόρησε το τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο, η μεγαλύτερη επιτυχία του, που ηχογραφήθηκε σε έξι γλώσσες και πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα.
Το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από ένα διήγημα του Χέμινγουεϊ και έπαιξε στην ομώνυμη ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιουάν.
Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (20/06): Υψηλός κίνδυνος σε 14 περιοχές της χώρας
06:45
Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί - Μέχρι πότε θα καταβληθεί η ενίσχυση
06:00
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ - Ποια η διαδικασία
05:00
Τι αλλάζει στις κατασχέσεις: Ποιοι κερδίζουν έως 4.200 ευρώ - Πώς ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός
04:00