Μακροπρόθεσμο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα εξετάζει ο Στάρμερ
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
AP Photo/Kirsty WigglesworthΘετική είναι η νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας στον μακροπρόθεσμο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, απαντώντας σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κρις Μπράιαντ επαίνεσε την «εποικοδομητική συνεργασία» μεταξύ του προέδρου του μουσείου του Λονδίνου, Τζορτζ Όσμπορν -ο οποίος εδώ και καιρό υποστηρίζει μια συμφωνία με την Αθήνα- και της ελληνικής κυβέρνησης.
Διευκρίνισε ότι ο δανεισμός έργων και εκθεμάτων παραμένει ευθύνη του ανώτατου πολιτιστικού ιδρύματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό στο πλαίσιο πιθανών πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των σχέσεων με την ΕΕ μετά το Brexit, σύμφωνα με το LBC.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tι αλλάζει στις ελληνοβρετανικές σχέσεις μετά τη νίκη Στάρμερ
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.478.000 ευρώ
22:12
Πρόεδρος Βουλής Ιράν: «Τα Στενά του Oρμούζ δεν θα επιστρέψουν στο προπολεμικό καθεστώς»
22:02
Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β'
21:51
Eurojackpot 17/3: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 30 εκατ. ευρώ
21:40