ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση: Η Κατερίνα Ανδρέου νικήτρια στο φεστιβάλ χορού ImPulsTanz

Διεθνής διάκριση: Η Κατερίνα Ανδρέου νικήτρια στο φεστιβάλ χορού ImPulsTanz

Με το έργο της A kind of fierce, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι, κέρδισε το βραβείο Jardin d' Europe, που απονέμεται από το φεστιβάλ ImPulsTanz στη Βιέννη η χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου.

“Ο ξέφρενος ήρωας είναι εκείνος που ξέρει να ζει πλήρως το παρόν και να εκτιμά αυτό που του συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει” ανέφερε ο Giordano Bruno και είναι αυτή ακριβώς η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας που κέντρισαν το ενδιαφέρον της χορογράφου που έστησε μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

"Το Α kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν'αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας" σημειώνει η ίδια.

"Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Είναι ο δικός μου 'ελεύθερος χορός'" προσθέτει η Κατερίνα Ανδρέου.

Η βράβευση της δικαιώνει καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους δημιουργούς στο πλαίσιο του [8:tension] Young Choreographers' Series του Φεστιβάλ Impulstanz.

Το βραβείο απονεμήθηκε στις 14 Αυγούστου σε τελετή που έγινε στο βιεννέζικο θέατρο Kasino am Schwarzenbergplatz, και τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Jennifer Lacey (FR), Ana Vujanović (RS) and Wolfgang Kralicek (AT).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ