Φεστιβάλ Βενετίας: Η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Σάρα Φρίντλαντ καταγγέλλει τη γενοκτονία στη Γάζα
Η σκηνοθέτιδα Σάρα Φρίντλαντ με το βραβείο της κατά την τελετή λήξης της 81ης Μόστρα της Βενετίας
Photo by Vianney Le Caer/Invision/APΗ σκηνοθέτιδα Σάρα Φρίντλαντ κατήγγειλε «ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης» τη «γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα» παραλαμβάνοντας απόψε (Σάββατο 7/9) το βραβείο της κατά την τελετή λήξης της 81ης Μόστρα της Βενετίας.
Η σκηνοθέτιδα έλαβε αρκετές τιμητικές διακρίσεις (όπως το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας) για την ταινία της "Familiar Touch" (ΗΠΑ), που παρουσιάστηκε στο παράλληλο τμήμα Orizzonti του φεστιβάλ, και η οποία ακολουθεί τη διαδρομή μιας ογδοντάχρονης σε οίκο ευγηρίας.
«Ως εβραία αμερικανίδα καλλιτέχνης, πρέπει να σημειώσω ότι δέχομαι αυτό το βραβείο την 336η ημέρα της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και του 76ου έτους κατοχής», δήλωσε από τη σκηνή του Palazzo del Cinema.
«Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μας, ως εργαζόμενοι στον κινηματογράφο, να χρησιμοποιούμε τις θεσμικές πλατφόρμες μέσω των οποίων εργαζόμαστε για να βρεθεί λύση στο θέμα της ατιμωρησίας του Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή. Είμαι αλληλέγγυα προς τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για απελευθέρωση», πρόσθεσε.
Η Σάρα Φρίντλαντ δεν αναφέρθηκε στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας - Όλοι οι νικητές της 81ης Μόστρα
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΡΝΙΑΚΟΥ ΣΤΟ CNN GREECE: Προ των πυλών η κακοκαιρία: Από Φάληρο μέχρι Βουλιαγμένη οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής - Καταιγίδες και στρόβιλοι 8 μποφόρ - Που θα χιονίσει
15:37
Τροχαίο στη Μυτιλήνη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε τέσσερα μηχανάκια - Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες
15:20
«Στον πάγο» η επένδυση 100 δισεκ. της Nvidia στην OpenAI
15:08
Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία από τοιχογραφία εκκλησίας με άγγελο που μοιάζει στην Τζόρτζια Μελόνι
14:55