ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μόλις ξεκίνησε πόλεμο με τον Σαρκοζί για το μπουρκίνι

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μόλις ξεκίνησε πόλεμο με τον Σαρκοζί για το μπουρκίνι

Ο Νικολά Σαρκοζί μοιάζει να βρήκε την γραμμή της προεκλογικής του καμπάνιας και αυτή είναι "να προστατέψει την Γαλλία από τους φανατικούς Ισλαμιστές".

Για τον Σαρκοζί, που πρόσφατα δήλωσε πως θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, το μπουρκίνι είναι μια "πρόκληση" που "υποστηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ". Το είπε σε ομιλία του στην πόλη Châteaurenard, τον τόπο που έδωσε στο Λαϊκό Κόμμα την πρωτιά έναντι του ακροδεξιού κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του 2015.

"Θα απαγορεύσω πλήρως το μπουρκίνι αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας" είπε ο Νικολά Σαρκοζί που σημείωσε ότι "αρνείται να αφήσει το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας".

Ο Σαρκοζί ενόψει των εκλογών του 2017 υποσχέθηκε ότι θέλει να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση του μπουρκίνι στη Γαλλία σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

"Θα γίνω ο πρόεδρος που θα αποκαταστήσει την εξουσία του κράτους. Αρνούμαι να αφήσω το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας. Πρέπει να υπάρξει νόμος που θα το απαγορεύει σε όλη την επικράτεια" δήλωσε παίρνοντας θέση στην συζήτηση αλλά και τη διαμάχη για την απαγόρευση του μπουρκίνι
στη Γαλλία .

09 02 04 sarkozy JK rowling

Δίνοντας συνέχεια στον σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες της γυναίκας που υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το χαρακτηριστικό μαγιό σε παραλία της Νίκαιας προκαλώντας συζητήσεις, το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) υπενθύμισε "την ανησυχία του για τις διαστάσεις που έχει λάβει η δημόσια αντιπαράθεση" και η συγγραφέας Tζ. Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε να μπει στη δημόσια συζήτηση με μια ανάρτηση της που έγινε viral.

"Ώστε ο Σαρκοζί αποκαλεί το μπουρκίνι 'πρόκληση'. Είτε οι γυναίκες καλύπτουμε το σώμα τους, είτε το αποκαλύπτουμε, φαίνεται πως πάντα τελικά 'πηγαίνουμε γυρεύοντας'" έγραψε η μητερα του Χάρι Πότερ ρίχνοντας ένα ξόρκι κατά της ακραίας ρητορικής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον πολιτικό λόγο του σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ