ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To νυφικό, ο Ουόρχολ, το κόσμημα: η ζωή της Τζέιν Φόντα, δημοπρατείται online

To νυφικό, ο Ουόρχολ, το κόσμημα: η ζωή της Τζέιν Φόντα, δημοπρατείται online

Μετά τον Μάϊκλ Τζάκσον και την Μέριλιν Μονρό, προσωπικά αντικείμενα της Τζέιν Φόντα βγαίνουν σε δημοπρασία χαρίζοντας ευτυχία στους συλλέκτες αντικειμένων από επώνυμους που κουβαλάνε μνήμες.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, στο Λος Αντζελες από τον γνωστό οίκο δημοπρασιών, Ζουλιέν. Στην εκδήλωση θα δημοπρατηθούν προσωπικά αντικείμενα από διάφορες φάσεις της ζωής και της καριέρας της διάσημης, πορφυρογέννητης, ηθοποιού.

Το "αστέρι" φυσικά της συλλογής αυτής δεν είναι άλλο από το νυφικό που φορούσε στον τρίτο της γάμο με τον μεγιστάνα του αμερικανικού Τύπου και ιδρυτή του CNN, Τεντ Τέρνερ.

081916 jane fonda dress 1

Πρόκειται για ένα φόρεμα βικτοριανού στυλ που θα τραβήξει επάνω του όλα τα βλέμματα, η τιμή του οποίου υπολογίζεται από 2.000 έως 3.000 δολάρια.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1991 και χώρισε δέκα χρόνια μετά, το 2001. Το 2013 η Φόντα και η υιοθετημένη κόρη της, Μέρι Ουίλιαμς, έγραψαν ένα βιβλίο για τα δέκα χρόνια γάμου Φόντα-Τέρνερ.

TURNER FONDA

"Είχε κλεισθεί συναισθηματικά, ο γάμος αυτός παρ’ ολίγον να την πνίξει", διηγείται σήμερα η Ουίλιαμς. Στη διάρκεια της δημοπρασίας θα παρουσιασθούν και άλλα ρούχα της Αμερικανίδας σταρ, όπως δύο φορέματα που φόρεσε στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, ενώ ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα προς πώληση θα είναι ένα πορτρέτο της, φιλοτεχνημένο από τον Αντι Γουόρχολ.

Η αξία του πίνακα εκτιμάται από 25.000 ώς 30.000 δολάρια.

warhol 815x1024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ