ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λίντσεϊ Λόχαν ένας «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη

Η Λίντσεϊ Λόχαν ένας «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη

Μετά την υπερβολή, η προκλητική στη συμπεριφορά και τους έρωτες της Λίντσεϊ Λόχαν κάνει πολιτική σαν μια άλλη Αντζελίνα Τζολί, με μια απρόσμενη επίσκεψη της στη γειτονική Τουρκία.

Κρατώντας την παρουσία της επιμελώς κρυμμένη από τον τύπο, η ηθοποιός επισκέφθηκε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και μία οικογένεια προσφύγων από το Χαλέπι της Συρίας.

Δημοσιοποιώντας την καμπάνια ευαισθητοποίησης της μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η 30χρονη ηθοποιός χρησιμοποίησε τα social media για να ρίξει φως σε μια κρίση που συχνά ξεχνιέται.

Ας αρχίσουμε να δίνουμε λίγη προσοχή. Ξεκινήστε να βοηθάτε τους πρόσφυγες στη Συρία, όπως υποσχεθήκατε” έγραψε κάτω από μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία.

https://www.instagram.com/p/p

“Γνωρίστε την οικογένεια Hussein. Ο πατέρας, Mohammad, τραυματίστηκε σοβαρά στο Χαλέπι και η σύζυγός του τον άφησε μόνο με τα τρία τους παιδιά όταν μετανάστευσαν στην Τουρκία. Αυτό το αξιαγάπητο κορίτσι είναι η Heya (9 ετών) και ο Leys είναι ο δίδυμος αδερφός της. Ο Δήμος του Sultanbeyli καλύπτει το ενοίκιό τους και τα έξοδα της κουζίνας αλλά οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ κακές. Ο μεγαλύτερος αδερφός δεν ήταν στο σπίτι μαζί μας καθώς, παρόλο που είναι μόλις 17 ετών, αναγκάστηκε να δουλέψει προκειμένου να φροντίσει την οικογένειά του”.

https://www.instagram.com/p/p

#ΤheWorldIsBiggerThan5

Η Λίντσεϊ Λόχαν κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα hashtag που παραπέμπει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. #ΤheWorldIsBiggerThan5 έγραψε η Λόχαν. Λίγο καιρό πριν ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για αδικία αναφερόμενος στην πενταμελή σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην ανατολική Αφρική.

Ο κόσμος δεν πρέπει να αφήνεται στο έλεος των πέντε μόνιμων μελών”, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος τέσσερις μήνες πριν, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η διαρρύθμιση διαμορφώθηκε εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα τόνισε ότι ανάμεσα στα πέντε μόνιμα μέλη –ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γαλλία- δεν εκπροσωπείται καμία αφρικανική ή μουσουλμανική χώρα, “ενώ υπάρχουν 1,7 δισ. πιστοί του Ισλάμ στον κόσμο”.

“Eίναι σημαντικό μια αστέρας του Χόλιγουντ να παίρνει τόσο σοβαρά και τόσο ανοιχτά θέση για αυτό το ζήτημα” σχολίασε ο τούρκος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας Abdurrahim Boynukalin που συνόδευε τη Λόχαν στην επίσκεψη της.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ