Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας μυθιστορημάτων κατασκοπείας, Φρέντερικ Φορσάιθ
Ο Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FileΠέθανε σήμερα Δευτέρα (9/6) σε ηλικία 86 ετών Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ, ένας από τους αριστοτέχνες του μυθιστορήματος κατασκοπείας.
Πρώην ανταποκριτής του Reuters και του BBC, και πληροφοριοδότης της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, ο Φορσάιθ έγινε γνωστός χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες του ως δημοσιογράφος στο Παρίσι για να γράψει την ιστορία μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του Σαρλ ντε Γκωλ.
«Θρηνούμε για τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ στον κόσμο», έγραψε ο ατζέντης του Τζόναθαν Λόιντ, του λογοτεχνικού οργανισμού Curtis Brown, ενός από τους σημαντικότερους παγκοσμίως, ανακοινώνοντας τον θάνατο του Φορσάιθ.
Ο Φρέντερικ Φόρσαϊθ, ο οποίος ήταν πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, σπουδαίος ρεπόρτερ, μυστικός πράκτορας και έγινε συγγραφέας λόγω οικονομικής ανάγκης, έγραψε περίπου 20 μυθιστορήματα που πούλησαν περίπου 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Από τα πιο ευπώλητα μυθιστορήματά του ήταν το πολιτικό θρίλερ "The Day of the Jackal" (1971) και το πολεμικό μυθιστόρημα "The Dogs of War" (1974).
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58
Παράταση για ένα χρόνο στην επιδότηση προσωρινής στέγασης για τους πλημμυροπαθείς του Daniel
22:47