ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tεράστιο πέος προκαλεί τις Αρχές στις Βρυξέλλες. Ποιος είναι ο προβοκάτορας street-artist; (NSFW)

Tεράστιο πέος προκαλεί τις Αρχές στις Βρυξέλλες. Ποιος είναι ο προβοκάτορας street-artist; (NSFW)

Εσείς πως θα νιώθατε αν σας καλημέριζε ένα τεράστιο πέος στους τοίχους της πόλης; Τι θα σκεφτόσασταν για το μήνυμα πίσω από τα αυστηρά ακατάλληλα graffiti που σαν πλημμυρίδα γέμισαν την πρωτεύουσα της Ε.Ε.;

Αυτή την εβδομάδα ο Banksy δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης του δρόμου που απασχολεί τα media για τη μυστικοπάθεια του καθώς ένας άλλος συνάδελφος του έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα media του Βελγίου με τα πορνογραφήματα του σε κοινή θέα.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα, ένα νέο τολμηρό έργο του street artist που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του, σοκάρει και απασχολεί πολίτες και αστυνομικές αρχές καθώς απεικονίζουν χωρίς αιδώ γεννητικά όργανα, ανατομικές λεπτομέρειες και μια γυναίκα που αυνανίζεται.

Με την τεχνοτροπία τους να έχουν κάνει πολλούς να υποθέτουν ότι πίσω από τις δημιουργίες βρίσκεται ο διάσημος Γάλλος γκραφιτάς Bonom κανείς δεν γνωρίζει ποιος και κυρίως γιατί θέλει να κάνει το Βέλγιο μια χώρα ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ωστόσο ο ίδιος ο καλλιτέχνης του δρόμου που το πραγματικό του όνομα είναι Vincent Glowinski, μίλησε στο RTBF και ήταν κατηγορηματικός.

“Φυσικά και δεν είμαι εγώ και θα ήθελα να με κρατήσετε μακριά από αυτή την υπόθεση” είπε με τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες της πόλης να πονοκεφαλιάζουν, προσπαθώντας να αφαιρέσουν τα πορνογραφήματα πριν σοκαριστούν περισσότεροι.

https://www.instagram.com/p/p

Ως αντίλογος, αρκετοί πολίτες βρίσκουν τα έργα τουλάχιστον ενδιαφέροντα και έχουν υπογράψει αίτημα να μείνουν ως έχει. Μάλιστα το τεράστιο πέος που κοσμεί τοίχο σε κεντρικό δρόμο πάνω από ένα γραφείο καθολικής εκκλησίας, της γειτονιάς Saint Gilles μετράει πολλούς “οπαδούς” που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πλατφόρμα Avaaz για να το κρατήσουν ως έχει.

Το πέπλο μυστηρίου για την ταυτότητα του καλλιτέχνη κάνεις τους πάντες να κοκκινίζουν από ντροπή –ή πονηρές σκέψεις. Δύο μέτρα, δύο σταθμά, μια έμπνευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ