Tοιχογραφία εμπνευσμένη από τον Χέμινγουεϊ αποκαλύφθηκε σε λιμάνι της Λετονίας
Στο λιμάνι της Λιεπάγια, στις ακτές της Βαλτικής, ο Γάλλος καλλιτέχνης Ματιέ Κρογιάλ, γνωστός ως Aero, ολοκλήρωσε μέσα σε μόλις 9 μέρες τη μεγαλύτερη τοιχογραφία της πόλης.
Το έργο τέχνης, που καλύπτει 200 τετραγωνικά μέτρα, αντλεί έμπνευση από τον Αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, του οποίου τα θέματα της αυτοανακάλυψης και της εξερεύνησης διαμόρφωσαν την ιδέα της τοιχογραφίας.
Είναι η 35η τοιχογραφία στη Λιεπάγια και τώρα αποτελεί μέρος της Διαδρομής της Τέχνης του Δρόμου της πόλης, η οποία συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Ο Aero θα επιστρέψει στη Γαλλία για ένα σύντομο διάλειμμα τον Αύγουστο, πριν συνεχίσει τη δουλειά του το φθινόπωρο με νέα έργα που προγραμματίζονται τόσο στη Γαλλία όσο και στο Μπενίν.
Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ομόφωνη η καταδίκη των ξένων ηγετών
13:05
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας παρατείνονται οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και ειδοηματικά όρια
12:57
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Ευθεία προσβολή κατά της Δικαιοσύνης η επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
12:51
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36