Οι ταινίες της εβδομάδας: Το καλοκαίρι φεύγει με πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και επανεκδόσεις
Από την ταινία «Ρόουζ εναντίον Ρόουζ»
Searchlight PicturesΚαθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, οι κινηματογραφικές αίθουσες ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα μωσαϊκό νέων κυκλοφοριών που συνδυάζουν χιούμορ, δράση, μυστήριο και κλασικές στιγμές της έβδομης τέχνης.
Από πολυαναμενόμενα ριμέικ με λαμπερούς πρωταγωνιστές έως διαχρονικά φιλμ που επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, οι επιλογές υπόσχονται να ικανοποιήσουν κάθε σινεφίλ.
Αυτή την εβδομάδα, η μεγάλη οθόνη υποδέχεται ένα μωσαϊκό από κινηματογραφικές εμπειρίες: blockbusters, επανεκδόσεις, πειραματικές δημιουργίες και ιδιαίτερα animation. Πέντε διαφορετικοί κόσμοι – και μία κοινή υπόσχεση: ότι αξίζει να πάμε ξανά σινεμά.
Η Πέμπτη 28/8 φέρνει πολυαναμενόμενες διεθνείς παραγωγές μέχρι ξεχωριστές arthouse δημιουργίες, οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.
Αναλυτικά οι ταινίες που ανοίγουν σήμερα Πέμπτη 28/8:
«Ρόουζ εναντίον Ρόουζ»
Η μαύρη κωμωδία του Ντάνι ΝτεΒίτο («Ο Πόλεμος των Ρόουζ», 1989) επιστρέφει με νέα μορφή. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Ολίβια Κόλμαν ενσαρκώνουν ένα ζευγάρι που βλέπει τον γάμο του να καταρρέει μέσα από μικρές και μεγάλες συγκρούσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέι Ρόουτς, ενώ το σενάριο ανήκει στον Τόνι ΜακΝαμάρα, γνωστό από τις συνεργασίες του με τον Γιώργο Λάνθιμο.
«The Toxic Avenger»
Το cult φιλμ τρόμου–κωμωδίας της Troma αναγεννιέται. Ένας απλός επιστάτης, ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα με ραδιενεργά απόβλητα, μετατρέπεται σε έναν παράξενο «υπερήρωα» με υπερδυνάμεις.
«Μάρκο: Μια Επινοημένη Αλήθεια»
Ισπανικό πολιτικό θρίλερ εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Ο Ενρίκ Μάρκο κερδίζει τη συμπάθεια της κοινωνίας παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως επιζώντα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όμως, μια ανατροπή αποκαλύπτει ότι η αλήθεια απέχει πολύ από την εικόνα που έχτισε.
«Afterburn: Οι Κυνηγοί στο Τέλος του Κόσμου»
Στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής φαντασίας, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και ο Ντέιβ Μπατίστα πρωταγωνιστούν σε μια περιπέτεια που ξεκινά έπειτα από μια καταστροφική ηλιακή έκλαμψη. Ένας κυνηγός θησαυρών αναζητά τη «Μόνα Λίζα» στην Ευρώπη, αλλά σύντομα διαπιστώνει ότι ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα αντί για έργα τέχνης.
Επανεκδόσεις που αξίζει να δείτε
«Η Γεύση του Κερασιού»
Του Αμπάς Κιαροστάμι, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα, ένα φιλοσοφικό ταξίδι γύρω από τη ζωή και τον θάνατο.
«Πέπι, Λούσι, Μπομ και τα Άλλα Κορίτσια»
Η αναρχική πρώτη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ που καθιέρωσε το προκλητικό του σινεμά.
«Λάουρα»
Το αριστουργηματικό νουάρ του Ότο Πρέμινγκερ, που επιστρέφει με την ατμόσφαιρα, το μυστήριο και τη μουσική που το έκαναν κλασικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Girl»: To σκηνοθετικό ντεμπούτο της Shu Qi κάνει πρεμιέρα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Λαμπερά πρόσωπα στη νέα ταινία του Κρις Ροκ για την Α24 - «Επτασφράγιστο μυστικό» οι ρόλοι
Η Warner Bros. Pictures ετοιμάζει ταινία για τον σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08