Η Άννα Γουίντουρ μιλάει ανοιχτά για το The Devil Wears Prada: «Ήταν μια δίκαιη αποτύπωση»
H Anna Wintour.
APΗ ισχυρή διευθύντρια της Vogue αποκάλυψε τις πραγματικές της σκέψεις για την ταινία που σημάδεψε τη μόδα και την ποπ κουλτούρα, χαρακτηρίζοντάς την «αστεία και απολαυστική», ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ.
Μετά την ανακοίνωση του διαδόχου της στην κορυφή της Vogue, η Άννα Γουίντουρ μοιάζει πιο χαλαρή από ποτέ – και πλέον δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για την ταινία The Devil Wears Prada που το 2006 συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδια.
Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο best seller της Λόρεν Βάιζμπεργκερ –η οποία είχε εργαστεί ως βοηθός της Γουίντουρ–, παρουσίαζε μια σκληρή και απαιτητική διευθύντρια μόδας μέσα από την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στον ρόλο της Μιράντα Πρίστλι. Η Στριπ απέσπασε μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ, ενώ η ταινία έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο της πίεσης και των απαιτήσεων στον κόσμο της μόδας.
Σε πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast The New Yorker Radio Hour, η Γουίντουρ θυμήθηκε ότι είχε πάει στην πρεμιέρα «φοράει Prada, χωρίς να έχει ιδέα για το τι επρόκειτο να δει». Όπως παραδέχτηκε, «ήταν πολύ αστεία και απολαυστική», ενώ σχολίασε πως η βιομηχανία της μόδας ανησυχούσε μήπως η ταινία την παρουσίαζε αρνητικά.
«Στο τέλος είχε πολύ χιούμορ, είχε πνεύμα, είχε τη Μέριλ Στριπ. Ήταν και η Έμιλι Μπλαντ, όλοι ήταν καταπληκτικοί. Τελικά το βρήκα μια δίκαιη αποτύπωση», δήλωσε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια αναφέρεται στην ταινία. Το 2009 είχε πει στον Ντέιβιντ Λέτερμαν πως πρόκειται για «μυθοπλασία», ενώ είχε παραδεχτεί ότι το στοιχείο που της άρεσε ήταν ότι «έδειχνε όλη τη σκληρή δουλειά πίσω από τη δημιουργία ενός περιοδικού».
Η επικαιρότητα κάνει το ενδιαφέρον ακόμη πιο έντονο, καθώς τα γυρίσματα της συνέχειας του The Devil Wears Prada ξεκίνησαν τον Ιούνιο, με το αρχικό καστ –Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και Στάνλεϊ Τούτσι– να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Anna Wintour shares what she really thinks about ‘The Devil Wears Prada’
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας: Ποιοι είναι οι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο Σχεδιαστή της Χρονιάς
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη Ριβάλτα της Πιατσέντζα το «αντίο» στον «βασιλιά» της μόδας
«Σκοτεινός τουρισμός» στη θάλασσα Αράλη: Πώς μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή έγινε... μόδα
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Μόντι και Πούτιν επιδιώκουν να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς
09:54
Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες στην βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των κινητοποιήσεων (vids)
09:50
Μπαράζ επαφών Παπασταύρου για την ενέργεια στις ΗΠΑ - Τι συζητήθηκε
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33